Conferință „România se ridică în picioare pentru asistența socială“, la Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani a participat vineri, 13 aprilie, la Sala Mihail Kogălniceanu, la conferința „Importanța parteneriatului public – privat și rolul asistentului social în furnizarea și dezvoltarea serviciilor sociale la nivel comunitar – oportunități și provocări“. Evenimentul organizat de Consiliul Județean Tulcea și Colegiul Național al Asistenților Sociali din România, Sucursala Teritorială Tulcea este prilejuit de Campania națională de promovare și valorizare a profesiei de asistent social intitulată „România se ridică în picioare pentru asistența socială“.

„Vă mulțumim pentru invitație, domnule președinte Doru Buzducea, și vreau să vă transmit salutări în numele domnului președinte Horia Teodorescu. Ne aflăm, din păcate, într-un moment de cumpănă în România în ceea ce privește situația asistenței sociale, discutam cu domnul președinte despre greutățile anului trecut, despre realitățile crude din acest an și despre rolul asistentului social în viața fiecăruia dintre noi. Din perspectiva conducerii Consiliului Județean, am spus că vom face tot posibilul pentru a sprijini activitatea asistenților sociali. Aici, la Tulcea, ați găsit unul dintre cele mai bune colegii din țară, i-ați lăudat, merită să fie lăudați și aș dori ca acest proiect să fie unul de succes“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Scopul conferinței a vizat valorizarea profesiei de asistent social, informarea cu privire la aspectele legislative pentru buna funcționare a compartimentelor de asistență socială, dezvoltarea de noi servicii sociale în comunitate, cât și atragerea atenției asupra nevoii angajării asistenților sociali în cadrul serviciilor sociale, mai ales în mediul rural, unde problemele sociale sunt tot mai diversificate.