Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Conform unor documente oficiale, Serghei Roman, consilier local liberal în comuna Sarichioi a pus mâna pe un teren intravilan de 400 metri pătrați după...

Conform unor documente oficiale, Serghei Roman, consilier local liberal în comuna Sarichioi a pus mâna pe un teren intravilan de 400 metri pătrați după ce tot el ar fi aprobat concesionarea acestuia.

Concesiunea a fost aprobată în ședința Consiliului Local Sarichioi,iar ulterior același for a aprobat și raportul de evaluare al terenului,aprobat inclusiv de consilierul Serghei Roman.Ulterior, în data de 21 martie 2011 terenul respectiv a fost concesionat firmei SC Sergio SRL, firmă ce îl are ca administrator pe același consilier local Serghei Roman.Deoarece intabularea și alte procedure au fost greoaie, predarea efectivă a terenului s-a făcut după 1 februarie 2012, când s-a întocmit un act aditional.

A dat 5 lei în plus

Interesant este și faptul că, după raportul de evaluare, prețul de pornire a licitației în vederea concesionării terenului din intravilanul satului Sarichioi a fost stabilit la 3000 de lei pe an.Firma Sergio SRL, ce aparține consilierului local Serghei Roman a reușit să facă oferta câștigătoare, oferind doar 5 lei peste suma de pornire a licitație, valoarea concesiunii ajungând astfel la 3005 lei pe an!

Primarul comunei Sarichioi, Vitali Finoghin, spune că licitația s-a desfășurat în timp ce el se afla în concediu și că nu cunoaște prea multe amânunte, Primăria fiind lăsată atunci pe mâna viceprimarului Vasile Teliceanu.

Prefectua efectuează verificări

Legat de această situație reprezentanții Prefecturii Tulcea spun că există o procedură legală de verificare și că, consilierul local,dacă se va dovedi că a votat hotărărea de concesionare aterenului și cea legată de raportul de evaluare, va rămâne fără funcție,ca incompatibil.Deasemenea,hotărărea de concesionare va deveni nulă.

„Noi avem o procedură legală de respectat, se va comunica situația secretarului comunei care va verifica actele emise,după care vom lua măsurile prevazute de lege“spune subprefectul Corvin Bangu.