Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

CONSILIER LOCAL PSD TRIMIS IN JUDECATA DE D.N.A. CONSILIER LOCAL PSD TRIMIS IN JUDECATA DE D.N.A.
Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari au dispus trimiterea în judecată în... CONSILIER LOCAL PSD TRIMIS IN JUDECATA DE D.N.A.

dnaProcurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpaților:

plutonier major TACEA GIGI, subofițer operativ în cadrul I.S.U. DELTA al Județului TULCEA, pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de folosire de documente false sau inexacte dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene în formă continuată (patru acte materiale);

POPA VICTOR, asociat și administrator la S.C. AGROPOPA S.R.L., pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– folosire de documente false sau inexacte dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene în formă continuată (șase acte materiale) și
– 47 de infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată

POPA NICOLETA-MONICA, pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de folosire de documente false sau inexacte dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, în formă continuată (două acte materiale);
În rechizitoriul întocmit, procurorii militari au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2010 – 2014, inculpatul Popa Victor, în calitate de asociat și administrator la S.C. AGROPOPA S.R.L. cu obiect de activitate cultivarea cerealelor, plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase, a solicitat și obținut de la A.P.I.A. – Centrul Județean Tulcea, subvenția pe suprafața de teren agricol lucrată, folosind contracte de arendare falsificate.
De asemenea, același inculpat a încercat obținerea de fonduri structurale nerambursabile de la AGENȚIA DE PLĂȚI PENTRU DEZVOLTARE RURALĂ ȘI PESCUIT – Oficiul Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit Tulcea, prin măsura 312 – „Sprijin pentru crearea și dezvoltarea de micro-întreprinderi” și prin măsura 112 „Instalarea tânărului fermier”, creând condiții artificiale de eligibilitate, constând în interpunerea fiicei sale inculpata POPA NICOLETA MONICA și inculpatului plt. maj. TACEA GIGI ca persoane care îndeplinesc condițiile pentru obținerea finanțărilor nerambursabile, după ce în prealabil a falsificat, cu complicitatea acestora, un număr de 47 de contracte de arendare.
Prejudiciul se ridică la suma de 236.288 de lei, reprezentând „subvenția pe suprafață” obținută de inc. POPA VICTOR de la A.P.I.A. cu ajutorul celorlalți doi inculpați.
În cauză, a fost dispuse măsuri asiguratorii asupra unor bunuri ce aparțin inculpatului Popa Victor.
În cauză, procurorii militari au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Victor Popa este consilier local PSD la Luncavita, ales pe lista U.S.L.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea.