Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

CONSILIERII JUDEŢENI, ACORD DE PRINCIPIU PENTRU ACHIZIŢIONAREA DE NOI NAVE DE PASAGERI PENTRU DELTA DUNĂRII! CONSILIERII JUDEŢENI, ACORD DE PRINCIPIU PENTRU ACHIZIŢIONAREA DE NOI NAVE DE PASAGERI PENTRU DELTA DUNĂRII!
Consilierii judeţeni au emis pe data de 29 decembrie acordul de principiu în vederea realizării demersurilor de inițiere de către Unitatea Administrativ-Teritorială Județul Tulcea a... CONSILIERII JUDEŢENI, ACORD DE PRINCIPIU PENTRU ACHIZIŢIONAREA DE NOI NAVE DE PASAGERI PENTRU DELTA DUNĂRII!

Consilierii judeţeni au emis pe data de 29 decembrie acordul de principiu în vederea realizării demersurilor de inițiere de către Unitatea Administrativ-Teritorială Județul Tulcea a unui proiect integrat cu scopul asigurării mobilității navale în Delta Dunării.
Proiectul vizează achiziţionarea de mijloace de transport pe apa pentru pasageri adaptate la nevoile de transport în Delta Dunării, construirea pontoanelor de acostare şi amenajarea cheiurilor de acostare.
După cum se arată în proiectul de hotărâre aprobat, în prezent transportul mărfurilor şi pasagerilor este îngrădit de o infrastructură de acostare deficitară şi de un parc naval învechit care deserveşte zona după un program neadaptat nevoilor populaţiei deservite.
Achiziţionarea de nave de pasageri noi cu fonduri europene a devenit posibilă după modificarea ghidurilor de procedura.

„Am reuşit să obţinem acordul pentru modificarea ghidurilor, după ce am explicat situaţia şi specificul judeţului nostru. Astfel, vom putea accesa fonduri pentru achiziţionarea unor nave performante, ecologice pentru deservirea zonei de delta. Rămâne de văzut dacă vom înfiinţa o direcţie a Consiliului Judeţean sau ne vom asocia cu o firmă de profil pentru exploatare, avem timp să gândim o strategie “a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.