Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

CONSILIERII LOCALI PSD AU DEMARAT INVENTARIEREA PROBLEMELOR EDILITARE DIN MUNICIPIU CONSILIERII LOCALI PSD AU DEMARAT INVENTARIEREA PROBLEMELOR EDILITARE DIN MUNICIPIU
Inventarierea problemele se face pe zone de activitate, acestea fiind împărţite între aleşii locali PSD şi în funcţie de zonele în care locuiesc aceştia.... CONSILIERII LOCALI PSD AU DEMARAT INVENTARIEREA PROBLEMELOR EDILITARE DIN MUNICIPIU

GUNOIInventarierea problemele se face pe zone de activitate, acestea fiind împărţite între aleşii locali PSD şi în funcţie de zonele în care locuiesc aceştia.
„Deja am strâns liste cu problemele constatate pe teren dar şi semnalate de tulceni în cadrul audientelor pe care le acordăm săptămânal. Sunt aspecte ce vor fi centralizate şi apoi vom propune rezolvarea lor prin Consiliul Local, în cadrul programelor anuale de reparaţii “a declarat consilierul local Daniel Drăniceanu.
De exemplu, aşa arata lista iniţială alcătuită de consilierul local George Cezar Marin:
„Astăzi am luat la pas toate străzile și aleile din Cartierul de Vest pentru a depista problemele apărute după sezonul rece și a le prezenta conducerii primăriei, în baza mandatului de Consilier Local pe cărei mi l-aţi încredințat prin votul dumneavoastră.
Vă rog să veniți și cu alte probleme faţă de cele din lista de mai jos, astfel că până pe 04.03.2017 să finalizez lista.
Probleme Cartier Vest:
1. Str. Constructorilor- Refăcut asfaltul în jurul gurilor de canal în dreptul magazinului Valentine” s şi brutăria Crăciun – Curăţat Canalul Colector de gunoaie şi PET-uri. – Refăcut bordura la intrarea în parcarea de lângă Bl. Z1 Sc B. – Astupat găuri în asfalt lângă Bl Z1 Sc A.- Asfaltat parcarea din capul străzii.
2. Str. Metalurgiştilor Astupat găuri în asfalt lângă Bl Z6 Sc D, Bl X2 Sc B, Bl Z12 Sc A.- În capătul Bl Z13 Sc A, strada face contrapanta şi toată apa de ploaie rămâne pe jumătate de stradă. Soluţia: făcut un Geiger de preluare a apei. – Între Bl Z12 şi Bl Z13 (sediu asociaţie nr. 17) este o parcare care care la fiecare ploaie se inundă şi se colmatează cu aluviunile aduse de pe drumul ce leagă cartierul de stradă Spitalului, drum de pământ şi piatra (str. Vărăriei). De asemenea se inundă şi subsolul blocului Z13. Soluţia: asfaltarea drumului (aprox.100 m) şi montarea unui geiger în parcare în dreptul scării. Aceste două probleme au fost semnalate de proprietarii celor două blocuri (unul este domnul Bucur Gheorghe).
3. Aleea Ciocarliei- Astupat găuri în asfalt lângă Bl Z3 Sc B, Bl X5 Sc A, Bl Z4 Sc C, F, G.
4. Aleea Ecoului- Astupat găuri în asfalt lângă Bl U 8 Sc B.
5. Aleea Lanului- Astupat două găuri în asfalt. – Toaletat arborii, lovesc în geamurile blocurilor.
.6. Aleea Stânjenelului Astupat două găuri în asfalt în zona grădiniţei.
7. Aleea Ghiocelului- Astupat două găuri în asfalt lângă ghena de gunoi.
8. Strada Isaccei- Astupat găuri în asfalt în sensul giratoriu de lângă Tulcea Gaz. – Refăcut trotuarul (10 m) pe aleea de acces la magazinul Lidas (în dreptul parcării Tulcea Gaz).
9. Orăşelul Copiilor – Îndreptat solul în zona obiectelor de joacă şi turnat nisip. Când ploua rămâne apa şi nu mai poţi folosi aparatele. – Astupat cu asfalt traseul de gaze spre biserica la intrarea în Orăşel.
10. Toaletat gardul viu în tot cartierul.
11. Înfiinţat măcar 2 locuri de joacă pentru copii. În afară de Părculeţul Copiilor nu mai sunt locuri de joacă în zonă. “

Pe acelaşi model şi ceilalţi consilieri au demarat inventarierea problemelor din alte zone ale oraşului.

suhov„Am finalizat inventarierea problemelor (mai mari sau mai mici) ce ar trebui să intre în atenția imediată a primăriei.
Zona de care sunt direct răspunzătoare în calitate de consilier local cuprinde străzile: 1848, 11 Iunie, Alunișului, Barajului, Biruinței Chiparosului, Cicoarei, Cristina, Ecaterina Teodoroiu, Iuliu Maniu, Pelinului, Spitalului, Şocului, Sulfinei, Venus.
Acestea sunt problemele identificate de mine cu ajutorul cetățenilor din zonă:
– Parcul Victoria – reabilitare completă sau măcar: locul de joacă de lângă școala 10, balustrade la scările de acces în parc, rezolvarea problemei surpărilor de lângă platformele menajere (bl. 6 și bl.10), reabilitarea terenului de sport de la bl.7 sau amenajarea ca parcare, poartă la locul de joacă de la bl. 10, de curățat sub pod;
– Rectificarea asfaltului din parcarea de la Moisil (s-a asfaltat fără refacerea infrastructurii și a cedat);
– Mașina abandonată de la școala 12;
– Reparație acces parcare spate bl. C, sc. A;
– Refacere asfalt strada Câmpului zona case rămasă după realizarea de rețea gaze;
– Spațiile verzi de pe strada Frasinului;
– Trotuar și parcare strada Barajului;
– Scară de acces (către Kaufland) pe taluzul din capătul blocului 7 de pe Barajului;
– Trotuare strada Chiparosului;
– Sens unic Frasinului – Oițelor;
– Stația TAXI Old Times este pe invers decât sensul unic al străzii;
– Întreținere teren sport strada Chiparosului;
– Denivelări grave carosabil strada Spitalului zona bl. 23 – biserica unității militare;
– Refacere trotuare strada Spitalului, în special zonele de spații comerciale de vis-a-vis de ANL și mai jos de Spitalul de Contagioase;
– Reabilitare zona de terase adiacente blocurilor de pe Spitalului (dacă au rămas ale primăriei);
– Amenajare spații verzi blocuri ANL;
– Cei doi stâlpi din lemn (unul vertical și unul oblic) rămași periculoși și fără folosință la gardul Ambulanței;
– Sens unic strada Alunișului;
– Trotuare strada Alunișului;
– Toaletare arbori strada Alunișului;
– Balustrade scări acces blocuri ce nu sunt la cota străzii Alunișului;
– Asfaltare cu dirijarea apelor pluviale ce stagnează în zona PT4 – Centrul de Transfuzii Sangvine;
– Refacerea suprafeței locului de joacă din vecinătatea Centrului de Transfuzii Sangvine (anul trecut s-au reabilitat doar obiectele);
– Amenajarea parcării din zona de garsoniere;
– Coșuri de gunoi în întreaga zonă;
– Refacerea opritoarelor aferente locurilor de parcare plătite.
Aștept să îmi comunice tulcenii în următoarele zile dacă mai sunt și alte probleme de întreținere. Vineri voi preda doamnei viceprimar Andaluzia Luca această situație pentru a fi integrată în programarea bugetului primăriei.
Sper să putem rezolva cât mai multe dintre ele “scrie consilierul local Anca Suhov..