CONSILIERUL INCOMPATIBIL LOVEŞTE DIN NOU!

A beneficiat de contract

A beneficiat de contract

Un consilier local din Sarichioi ar putea fi acuzat de fals în declaraţii după ce a uitat să menţioneze în declaraţia de avere că este beneficiarul indirect al unui contract semnat chiar cu Primăria Sarichioi.
În declaraţia de avere consilierul Roman Serghei precizează că este administratorul societăţii comerciale Sergio SRL, el fiind deja în stare de incompatibilitate.
Conform unor documente oficiale, Serghei Roman, consilier local liberal în comună Sarichioi a pus mâna pe un teren intravilan de 400 metri pătrați după ce tot el ar fi aprobat concesionarea acestuia.
Fapta persoanelor care, cu intenţie, depun declaraţii de avere sau declaraţii de interese care  nu corespund adevărului constituie infracţiunea de fals în declaraţii şi se pedepseşte potrivit

Codului penal.

A VOTAT PENTRU FIRMA LUI

Conform unor documente oficiale, Serghei Roman, consilier local liberal în comună Sarichioi a pus mâna pe un teren intravilan de 400 metri pătrați după ce tot el ar fi aprobat concesionarea acestuia.
Concesiunea a fost aprobată în ședința Consiliului Local Sarichioi, iar ulterior același for a aprobat și raportul de evaluare al terenului, aprobat inclusiv de consilierul Serghei Roman. Ulterior, în data de 21 martie 2011 terenul respectiv a fost concesionat firmei SC Sergio SRL, firmă ce îl are ca administrator pe același consilier local Serghei Roman. Deoarece intabularea și alte proceduri au fost greoaie, predarea efectivă a terenului s-a făcut după 1 februarie 2012, când s-a întocmit un act adiţional.
A dat 5 lei în plus
Interesant este și faptul că, după raportul de evaluare, prețul de pornire a licitației în vederea concesionării terenului din intravilanul satului Sarichioi a fost stabilit la 3000 de lei pe an. Firma Sergio SRL, ce aparține consilierului local Serghei Roman a reușit să facă oferta câștigătoare, oferind doar 5 lei peste suma de pornire a licitație, valoarea concesiunii ajungând astfel la 3005 lei pe an!
Primarul comunei Sarichioi, Vitali Finoghin, spune că licitația s-a desfășurat în timp ce el se afla în concediu și că nu cunoaște prea multe amănunte, Primăria fiind lăsată atunci pe mâna viceprimarului Vasile Teliceanu.
Povestea a ajuns şi în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate, care poate că s eva mişca mai rapid decât alte instituţii ce au demarat verificarea încă de acum un an..