Consiliul Județean alături de premianții Concursului “George Georgescu”

Duminică, 24 mai 2015, Vasile Strat, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea , a participat la Gala  și  festivitatea de premiere a Concursului internațional de interpretare instrumentală „GEORGE GEORGESCU” , ediția a XXIII-a.

În perioada 21-24 mai concursul a reunit 270 de concurenți din învățământul muzical pre-universitar (şcoli şi licee de artă) , organizați pe clase de studiu (I-XII) şi categorii de instrumente:

pian, instrumente de coarde (vioară, violă, violoncel,chitară), instrumente de suflat, canto, muzică de cameră, instrumente populare (nai, ţambal).

Gala  a reunit în recital 12 dintre cei mai valoroși tineri interpreți ai  momentului,premianți la diferite secțiuni, care au concurat pentru adjudecarea trofeului concursului. Datorită prestației lor deosebite, juriul a avut o misiune dificilă  iar în final  Ioana Rațiu-Răileanu, fiica marelui dirijor George Georgescu și președinte de onoare al juriului concursului, a înmânat trofeul Mariei Marica, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național “Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, înscrisă în concurs la secțiunea  Vioară.

Alături de marea câștigătoare a concursului a fost invitată  pe scenă și Alexia Fucigiu, elevă în clasa a IV-a la Liceul de Artă “George Georgescu”, răsplătită de juriu cu un premiu special pentru prestația deosebită din concurs.

După gală a urmat ceremonia de premiere pentru fiecare secțiune, premiile fiind înmânate de membrii juriului.

Concursului internațional de interpretare instrumentală „GEORGE GEORGESCU” se bucură de sprijinul  financiar constant al Consiliului Județean Tulcea  și dobândește  un plus de prestigiu și valoare cu fiecare ediție.