Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Consiliul Județean și-a deschis porțile pentru elevii Colegiului Economic „Delta Dunării“ Consiliul Județean și-a deschis porțile pentru elevii Colegiului Economic „Delta Dunării“
Conducerea Consiliului Județean Tulcea a primit luni, 1 iulie, vizita unui grup de elevi de clasa a X-a de la Colegiul Economic „Delta Dunării”... Consiliul Județean și-a deschis porțile pentru elevii Colegiului Economic „Delta Dunării“

Conducerea Consiliului Județean Tulcea a primit luni, 1 iulie, vizita unui grup de elevi de clasa a X-a de la Colegiul Economic „Delta Dunării” Tulcea. Acțiunea se înscrie în contextul implementării stagiului de pregătire practică curriculară în domeniul Economic pe modulul „Activități în unitățile economico-administrative” și se derulează pe parcursul a trei zile (1-3 iulie 2019), interval în care elevii claselor a X-a A, B și C, aspiranți ai calificărilor profesionale tehnician în administrație  și tehnician activități economice, efectuează aceste vizite de documentare la Consiliul Județean pentru a afla cât mai multe informații și detalii privind activitatea desfășurată în cea mai mare instituție administrativă a județului.

Această primă zi „a porților deschise” pentru elevii Colegiului Economic s-a desfășurat sub auspicii foarte bune pentru toți participanții la întâlnire. Copiii au fost întâmpinați de președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu, din comitetul de primire mai făcând parte vicepreședintele Dumitru Mergeani, secretarul județului, Marius Cristi Mihai, administratorul public al județului, Vasile Strat precum și șefii mai multor direcții și servicii din aparatul propriu al instituției Consiliului Județean.

Este o mare bucurie pentru noi faptul că elevii uneia dintre cele mai reprezentative unități școlare din județul nostru, Colegiul Economic „Delta Dunării”, viitori posesori ai calificărilor profesionale de tehnician în administrație și tehnician activități economice, și-au propus să facă primii pași practici către această pregătire vizitând și dorind să cunoască instituția și activitatea pe care noi o desfășurăm aici în slujba cetățenilor județului Tulcea”, a declarat, în deschiderea reuniunii, președintele Horia Teodorescu.  „Voi sunteți generațiile care urmează, în care ne punem baza pentru dezvoltarea județului și a țării. Sperăm să învățați, întrucât este foarte important acest lucru, să vă specializați și să faceți o carieră de care să fiți mândri, fie în administrație, fie în orice alt domeniu. Sfatul meu este să acumulați cât de mult puteți, la nivel de cunoștințe, să învățați să vorbiți fluent cel puțin o limbă străină, lucru imperios necesar la ora actuală, și să fiți determinați și serioși în tot ceea ce faceți. E o garanție a succesului, pe care vi-l doresc din suflet!”, a mai adăugat președintele Consiliului Județean Tulcea.

În continuarea întâlnirii, atât vicepreședintele Dumitru Mergeani cât și administratorul public Vasile Strat le-au vorbit elevilor despre administrația publică, județul Tulcea și succesul în carieră. „Învățați, dragi copii, dobândiți o specializare și construiți-vă o carieră aici, în județul Tulcea. Dacă vreți să deveniți specialiști în administrație publică, puteți urma Școala Națională de Științe Politice și Administrative, puteți urma orice altă facultate doriți, dar poate veți cumpăni și veți ajunge la concluzia că și județul Tulcea e un județ în care merită să vă întoarceți și că, de asemenea, și orașul Tulcea e un oraș frumos, în care merită să trăiți și să profesați”, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani în acest sens.

Trecând la partea tehnică a primei din seria celor trei întâlniri de documentare a elevilor Colegiului Economic „Delta Dunării”, reprezentanții la vârf ai Direcției Economice, Buget, Finanțe și Administrativ, Direcției Urbanism și Amenajarea Teritoriului, Serviciului Comunicare, Relații Externe, Anticorupție și Promovarea Județului și Serviciului Resurse Umane au prezentat succint repere ale activității pe care o coordonează în cadrul Consiliului Județean Tulcea.