Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Consiliul Județean Tulcea, prezent la Târgul de Turism al României Consiliul Județean Tulcea, prezent la Târgul de Turism al României
O delegație a Consiliului Județean Tulcea a participat în perioada 16 – 19 februarie 2017, la cea de-a 39 ediție a Târgului de Turism... Consiliul Județean Tulcea, prezent la Târgul de Turism al României

mitaaO delegație a Consiliului Județean Tulcea a participat în perioada 16 – 19 februarie 2017, la cea de-a 39 ediție a Târgului de Turism al României, organizat în incinta Romexpo.

Delta Dunării și Județul Tulcea au fost reprezentate cu succes în cadrul standului Asociației Litoral – Delta Dunării, unde alături de Consiliului Județean s-au aflat  Comuna Jurilovca și reprezentanți ai industriei de vinificație din Județul Tulcea.

mit2Deschiderea oficială a târgului a avut loc pe 16 februarie în prezența lui Mihai Daraban,  Preşedintelui Camerei de Comerț și Industrie a României. De asemenea, pe parcursul desfășurării Târgului de Turism au mai fost prezenți Mircea Titus Dobre, Ministrul Turismului,  Mohammad Murad, Președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc și Alin Burcea, Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România.

Standul Asociației Litoral – Delta Dunării, în care au fost promovate  Județul Tulcea și Delta Dunării, a fost vedeta  acestui târg, vizitatorii s-au putut  bucura de muzică live, dansuri tradiționale, degustări de vinurii și preparate cu specific pescăresc din zona noastră.

Acordând o importață deosebită acestui segment, respectiv celui de promovare turistică a Județului Tulcea , Dumitru Mergeani, Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, a fost prezent sâmbătă, 18 februarie, alături de echipa Consiliului Județean și de reprezentanții Asociației Litoral – Delta Dunării.

“Ne promovăm frumusețile județului așa cum știm mai bine. Delta Dunarii, alături de Litoral, au fost în 2016 cele mai căutate destinații turistice românesti. Consiliul Județean Tulcea și Asociația Litoral Delta-Dunării continuă să promoveze cele două destinații, aâand convingerea fermă că vor ramâne și în 2017 în topul preferințelor”, a declarat Dumitru Mergeani, Vicepreședintele Consiliului Județean.

Reprezentanții complexelor turistice din Delta Dunării prezenți la acest eveniment, au declarat că sunt foarte mulțimiți de faptul că din ce în ce mai multe persoane sunt curioase să descopere frumusețile acestui loc unic în Europa. Au fost vândute pachete pentru vacanța de 1 Mai în Delta Dunării, ofertele turistice au fost diversificate, pachetele turistice fiind accesibile tuturor celor interesați.

Organizatorii din cadrul Romexpo, au  apreciat că în cele patru zile în care s-a desfășurat Târgul de Turism, pavilioanele acestuia au fost vizitate de peste 200.000 de persoane, interesate de ofertele turistice din acest an.