Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

CONTRACT ÎNTRE PRIMĂRIE ȘI UN CONSORȚIU ACUZAT DE LEGĂTURI CU MAFIA ITALIANĂ, PENTRU REABILITAREA BLOCURILOR DE PE GĂRII! CONTRACT ÎNTRE PRIMĂRIE ȘI UN CONSORȚIU ACUZAT DE LEGĂTURI CU MAFIA ITALIANĂ, PENTRU REABILITAREA BLOCURILOR DE PE GĂRII!
Valoarea estimată a contractului „Execuție lucrări pentru proiectul “Eficientizarea energetică a blocurilor de locuințe din strada Gării bl. 13, bl. 14, bl. 15, bl.... CONTRACT ÎNTRE PRIMĂRIE ȘI UN CONSORȚIU ACUZAT DE LEGĂTURI CU MAFIA ITALIANĂ, PENTRU REABILITAREA BLOCURILOR DE PE GĂRII!

Valoarea estimată a contractului „Execuție lucrări pentru proiectul “Eficientizarea energetică a blocurilor de locuințe din strada Gării bl. 13, bl. 14, bl. 15, bl. 16, bl. 17, bl. 18, bl. 19, bl. 20, bl. 21 – Asociația 45, Municipiul Tulcea” este de 16.925.270,43 lei fără TVA.Conform SEAP, contractul a fost atribuit prin anunț de atribuire la anunț simplificat la data de 16 noiembrie 2021 asocierii dintre firmele ȘANTIER ÎN LUCRU SRL și RESEARCH CONSORZIO STABILE SOCIETATE CONSORTILE A.R.L. Firma Șantier în lucru SRL a mai efectuat deja lucrări similare la blocurile de pe Gării, surpriza fiind legată de firma RESEARCH CONSORZIO STABILE SOCIETATE CONSORTILE A.R.L Napoli, acuzată de legături cu celebra grupare mafiotă Cosa Nostra, conform unor investigații publicate în mass media, firma fiind menționată cu ramificații în mai multe zone din țară- Iași, Braşov, Cluj, Pitești, mai nou și Tulcea.


Interesant este și faptul că deși lucrarea de reabilitare a blocurilor din asociația 45 de pe strada Gării ar fi trebuit să fie gata la data de 30 aprilie 2022 conform panoului afișat, ea nici nu a demarat! Atenție, vorbim de o lucrare cu fonduri europene din Programul Operational regional.

Așteptăm o explicație și de la Primărie, care știe să comunice doar când e vorba de laudă, desigur, pe partea legată de lucrări, pentru că de informarea legată de firma italiană și relațiile cu mafia italiană, ar fi trebuit să comunice alte instituții.

Sediile SRI și IPJ din Cluj Napoca renovate de o firmă legată de Cosa Nostra

Poveste similara și la Pitești

„O sucursală din România a unui consorțiu italian de firme a câștigat un contract de lucrări în valoare de peste 50 de milioane de lei, fără TVA, la sediile SRI și IPJ Cluj de pe strada Traian. RESEARCH CONSORZIO STABILE SOCIETA CONSORTILE A.R.L. NAPOLI SUCURSALA BUCUREȘTI aparține conglomeratului italian care poartă aceeași denumire. Mai multe societăți care fac parte din acest consorțiu apar în anchetele procurorilor italieni care anchetează apartenența lor la Cosa Nostra. În România, societățile conglomeratului italian au legături cu oameni de afaceri români precum Michael Stanciu,” regele” studiilor de fezabilitate, Dan Besciu, unul dintre” regii” asfaltului sau Sergiu Lucinschi, fiul fostului Președinte al Moldovei, condamnat recent pentru corupție.
În cursul acestui an firma RESEARCH CONSORZIO STABILE SOCIETA CONSORTILE A.R.L. NAPOLI SUCURSALA BUCUREȘTI a câștigat, la nivel național, licitații publice de aproape 70 de milioane de lei, fără TVA. Cel mai mare contract poartă denumirea „Reabilitare, creşterea eficienţei energetice, gestionarea eficientă a energiei la imobile existente corpurile C2 şi C20, modificări interioare, amenajare spaţii de lucru în pod existent (C2) amenajare incinta şi refacere împrejmuire la IPJ şi DJI CLUJ” În cadrul Programului Operaţional Regional – 2014 – 2020 Operaţiunea – Creşterea eficienţei energetice în clădirile rezidenţiale, clădirile publice şi sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari” și a fost câștigat în luna mai 2019. Valoarea lui este de 52,6 milioane de lei, fără TVA. În Italia, RESEARCH CONSORZIO STABILE SOCIETA CONSORTILE A.R.L. NAPOLI este o societate importantă și se prezintă drept un consorțiu format din mai multe firme care activează în domenii diferite (restaurări, lucrări de arhitectură, edilitare, de infrastructură).
Procurorii italieni au demarat în urmă cu trei ani o investigație care vizează legăturile dintre unele firme care fac parte din cadrul Research Consorzio și gruparea mafiotă Cosa Nostra. În cadrul anchetei sunt investigate lucrările desfășurate la situl arheologic de la Pompeii. Conform unui articol din “Îl Sole 24 ore” sunt indicate care duc până la numărul 1 din Cosa Nostra, Matteo Messina Denaro.
De asemenea, societatea italiană este conectată la afacerile lui Giovanni Savalle. Procurorii italieni îl suspectează pe Savalle de legături cu mafia și au pus pe averea lui un sechestru de 60 de milioane de euro.

Giovanni Savalle
Matteo Messina Denaro, cunoscut și sub numele de” Diabolik”, este șeful mafiei siciliene. El și-a primit porecla de la personajul italian de benzi desenate cu același nume.
Într-un punct de vedere al societății RESEARCH CONSORZIO, reprezentanții firmei spun că ei nu au cunoștință de vreo anchetă a procurorilor italieni, iar faptul că unele firme din consorțiu ar putea avea legături cu mafia italiană nu atrage nicio răspundere asupra consorțiului “scrie gazetadecluj.ro
Sursă: https://gazetadecluj.ro/sediile-sri-si-ipj-din-cluj-napoca-renovate-de-o-firma-legata-de-cosa-nostra/

Firmele din siajul Cosa Nostra dau târcoale la Consiliul Judeţean