Controale la pensiunile din Dunavățul de Jos

foto arhivă

În săptămâna 22-26.07.2019 au fost verificate o parte din unităţile de cazare din localitatea Dunavățul de Jos, comuna Murighiol, constatându-se că acestea funcţionau fără a deţine acte de reglementare şi nu deţineau sau nu menţineau în stare de funcţionare instalaţii de epurare pentru apele uzate rezultate din activitatea proprie.
La iniţiativa Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării au fost formate echipe comune cu reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale Apele Romane – SGA Tulcea, Primăriei Comunei Murighiol şi ai GNM – Comisariatul Judeţean Tulcea.
În urma acestor controale au fost aplicate numai de către Garda Naţională de Mediu sancţiuni în valoare totală de 145 000 lei.
„Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, pe lângă activităţile specifice în această perioadă, va intensifică verificarea unităţilor de cazare de pe raza Unităţilor Administrativ Teritoriale din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi zonele limitrofe“ a declarat comisarul șef Doru Moscu.