Copiii din Deltă povestesc despre România

mitJoi, cu începere de la ora 10.30, la sediul Asociației Sunligt, a avut loc deschidere proiectului „Povestim despre România”, proiect finanțat de Consiliul Județean Tulcea prin intermediul Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

Președintele Asociației, Nicolae Dinu, a expus obiectivele proiectului, menționând că ideea de bază este aceea că, pentru a cunoaște istoria și geografia României, trebuie să vezi locurile de aproape, trebuie să le vizitezi. Astfel, un grup de 16 elevi din comuna Murighiol (Dunăvățu de Jos și Dunăvățu de Sus) va beneficia de o excursie către obiective istorice din București,  Brașov și  Prahova.

copiiiiii„Vreau să salut  inițiativa celor din conducerea Asociației Raza Soarelui – Sunlight pentru oportunitatea pe care o oferă acestor copii de a vizita frumusețile țării noastre, respectiv monumente istorice din București, Prahova și  Brașov. Proiectul „Povestim despre România” este o inițiativă unică în peisajul evenimentelor finanțate de Consiliul Județean Tulcea prin Legea nr. 350/2005.

Este admirabil faptul că dumneavoastră, cei din cadrul Asociației, faceți eforturi susținute pentru a aduce bucurie în sufletele acestor copii din Delta Dunării, dar și pentru faptul că prin astfel de proiecte reușiți să promovați și frumusețile județului nostru în alte zone ale țării.

Vreau să vă felicit pentru tot ceea ce ați realizat în beneficiul lcopiilor și pentru cee ace veți face de acum înainte, și să vă încurajez să mai apelați la noi, dar și la alte instituții ale statului pentru finanțarea unor astfel de idei extrem de frumoase”, a declarat la deschiderea proiectului vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Megeani.