Copresedintele ALDE Tulcea, Petre Marinescu: „E timpul vorbelor cinstite, vor urma ani de muncă serioasă!”

aldelaÎn cadrul lansării candidaţilor Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor copreşedintele organizaţiei judeţene Tulcea, Petre Marinescu a lansat un apel important către colegii candidaţi şi nu numai către aceştia, un mesaj ce încearcă să readucă în atenţia electoratului spiritul liberal autentic.

„Suntem în campanie electorală. Este acea perioadă în care sub sigla partidului nostru, Partidul Alianța Liberalilor și Democraților, trebuie să dați răspunsuri la așteptările cetățeanului. Validându-vă candidatura, partidul v-a mandatat să vorbiți cu cetățenii, căci sunteți vocile sale împuternicite.

Omul gospodar nu-și face oferta în campanie; atunci o verifică, atunci o ajustează. A avut timp să asculte glasul comunității căreia îi propune un proiect complex.

Fiecare vot pe care-l cereți, stimați colegi, reprezintă o investiție pe care locuitorii comunității dumneavoastră o fac în propriul viitor. O investiție zidită pe încrederea și speranța că viața sa va arăta ca în oferta dumneavoastră electorală.

aldeVoturile pe care le veți primi vor fi tot atâtea cecuri în alb. Semn că ați dobândit atenția cetățeanului și, apoi, încrederea lui. Votul lui va fi un vot pentru viitorul său mai bun, nu pentru bunăstarea dumneavoastră. Votul pentru dumneavoastră arată că sunteți un om de nădejde, un om pentru cinstea căruia alegătorul a girat.

De aceea, fiți sinceri cu electoratul! Partidul Alianța Liberalilor și Democraților, spuneam mai devreme, v-a împuternicit să-i purtați cu cinste și mândrie însemnele. Dar nu partidul îi va convinge pe cetățeni să vă voteze, ci dumneavoastră: puterea aceasta o aveți în dumneavoastră și trebuie întotdeauna însoțită de onestitate.

În mediul rural, problemele sunt – în linii mari – aceleași. Fiecare locuitor vrea apă, canal, ulițe asfaltate și pietruite, dispensar uman, școală curată. Oferta dumneavoastră trebuie clădită pe cererile cetățenilor care așteaptă de la dumneavoastră soluții.

Dacă nu știți un răspuns, nu-i problemă: informați-vă! Sunt bani de la guvern și mai ales bani europeni care așteaptă să fie ceruți.

Dacă nu puteți să dați un răspuns pe loc, nu-i necaz: interesați-vă! Construiți-vă echipa din oameni care știu unde să caute, să ceară și, mai ales, cum să ceară: un jurist bun, un economist bun, un profesor bun. Sunt tot felul de programe care sunt concepute și finanțate pentru ceea ce înseamnă problematica (infrastructură, social, educație, sănătate), locuințe, locuri de muncă. Toți candidații promit asfaltări: cum le faceți, cu bani de unde? O comună nu se mai poate limita doar la autofinanțare, la o colectare (chiar corespunzătoare) a taxelor și impozitelor: ea trebuie să atragă, prin iscusința primarului și a executivului, precum și prin înțelepciunea consilierilor de a se înțelege la aceeași masă, fonduri.

Dacă însă nu știți un răspuns, dar înșelați cetățeanul, atunci e extrem de grav! Factura pentru minciună va veni și pe adresa dumneavoastră de-acasă, dar va veni și la sediul partidului.

Dragi colegi,

Jumătate din alegători nu se prezintă la vot. Ține de corectitudinea priceperii dumneavoastră să-i determinați să vină la urne și, ceea ce ne interesează pe toți, să voteze A.L.D.E.. E timpul vorbelor cinstite, vor urma ani de muncă serioasă!

Și mai gândiți-vă la un lucru fundamental: cine vine să voteze, vrea un sat sau un oraș în care să rămână de drag, nu mai vrea unul din care să plece!

Împreună, prin muncă, cinste și determinare (voință) putem să creștem popularitatea Partidului Alianței Liberalilor și Democraților”.

Publicitate electorala