Coregrafii de la Baladele Deltei,la Colocviului Național „Dansul tradițional astăzi”

În perioada 18-22 aprilie 2018, CENTRUL JUDEȚEAN DE CULTURĂ PRAHOVA și ASOCIAȚIA AȘEZĂMINTELOR CULTURALE din România, organizează a VIII-a ediție a Colocviului Național „Dansul tradițional astăzi”, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din localitatea Bușteni, Județul Prahova. Sunt invitați să participe maeștri coregrafi, instructori, profesori, dansatori, directori de instituții culturale, referenți și personalități din domeniul culturii și artei, interesați în păstrarea autenticității dansului tradițional românesc.
Scopul colocviului este îndrumarea metodologică a animatorilor din domeniul culturii și familiarizarea acestora cu principiile de bază ale cercetării, conservării, valorificării și promovării patrimoniului cultural imaterial românesc.
Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” a răspuns invitației organizatorilor și va participa la lucrările colocviului cu o delegație condusă de directorul ansamblului, profesor Ștefan Coman, care va fi formată din trei tineri dansatori/instructori coregrafi, după cum urmează: Marian Coman, Daniela Jipa și Cătălin Tănăsuică. Reprezentanții Tulcei și a zonei etno-folclorice nord-dobrogene vor avea și prilejul de a prezenta în cadrul lucrărilor costumul popular tradițional dobrogean, precum și o sinteză a experienței instituției de spectacol tulcene. De asemenea, tinerii instructori coregrafi tulceni vor putea cunoaște experiențe ale altor instructori coregrafi din țară, participarea lor la acest colocviu constituind un bun prilej de perfecționare în această meserie în care numărul profesorilor nu este deloc mare.