Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

În momentul actual Consiliul Local Crişan se află în postura de a fi dizolvat, ca urmare a faptului că timp de trei şedinţe ordinare...

În momentul actual Consiliul Local Crişan se află în postura de a fi dizolvat, ca urmare a faptului că timp de trei şedinţe ordinare nu s-a adoptat nici o hătărâre.Acuzaţii grave vin din partea unui consilier local,culmea,ales local pe lista PDL!

În administraţia publică de la Crişan ,şi vom vedea că nu doar acolo, domneşte haosul,practice o bătaie de joc la adresa legislaţiei în vigoare, un haos girat praxctic şi de conducerea judeţului,chiar dacă uneori doar prin ignoranţă.

Din octombrie 2010 Primăria nu are un secretar în funcţie conform legii.După ce
fostul secretar a ieşit la pensie , primarul Vaniuşa Artimov a „delegat-o”pe contabila Primăriei să ocupe şi funcţia de secretar până la organizarea concursului.Numai că au trecut deja multe luni iar primarul nu are nici cea mai mică intenţie să scoată postul la concurs, iar în toată această perioadă ilegalităţile şi falsurile se ţin lanţ, spun localnicii.

Avantaje pentru viceprimar

Pe data de 29 octombrie 2010 Consiliul Local Crişan a hotărât schimbarea din funcţie a viceprimarului Ilie Munteanu, unul dintre motive fiind faptul că acesta ar fi folosit funcţia publică în scopuri personale.

„A solicitat să i se atribuie o suprafaţă de teren cu titlu gratuit pentru sediul Comunităţii Ruşilor lipoveni, al cărei preşedinte este domnul viceprimar Munteanu şi bineânţeles că l-a şi primit… Apoi a solicitat să se atribuie cu titlu gratuit peste 500 de hectare din islazul comunal, către o asociaţie de crescători de animale, asociaţie al cărei preşedinte este un funcţionar public din cadrul Primăriei,iar viceprimarul şi o mare parte din consilierii locali sunt membri, şi au primit!

Mai apoi, folosindu-se de funcţiile lor, împreună cu primarul, în anul următor şiau mărit suprafaţa de teren din islaz necesar pentru a încasa subvenţia de la APIA pentru întreţinere de păşune la peste 1000 de hectare, fără ştirea tuturor consilierilor.S-au făcut nişte contracte de „închiriere“ pe sub masă adică fără respectarea procedurilor legale de închiriere, în defavoarea Primăriei şi a celorlalţi crescători de animale“ spune consilierul local Pocora.

Citiţi mâine mai multe dezvăluiri despre abuzurile şi corupţia de la Crişan, şi despre modul în care a intervenit preşedintele Victor Tarhon!