CU SPRIJIN GUVERNAMENTAL, AEROPORTUL TULCEA REINTRĂ ÎN CĂRȚI PENTRU CURSE DE LINIE, PRIN ACHZIȚIONAREA DOTARILOR SOLICITATE

Guvernul a aprobat astăzi o hotărâre privind acordarea unor ajutoare financiare de 28,2 milioane de lei pentru investiţii în Simeria, Baia Mare şi Tulcea.

„Acești bani vor fi folosiți pentru achiziționarea acelei mașini speciale de pompieri fără de care clasificarea aeroportului a fost scăzută, acum după aceste noi dotări aeroportul Tulcea va fi reclasificat și vor putea ateriza aeronave mai mari. Deasemenea se vor rezolva problemele cu cheltuielile cu salariații, acum sunt la Guvern și am insistat pentru rezolvarea căt mai rapidă a acestor probleme pentru funcționarea aeroportului, urmează să accesăm și alte proiecte pentru dezvoltare pănă cănd vom pune lucrurile la standardele necesare efectuarii unor curse de linie“ne-a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

„Printr-o hotărâre de Guvern, au fost aprobate ajutoare financiare pentru investiţii în trei localităţi. Este vorba despre suma totală de 28,2 milioane de lei pentru trei unităţi administrativ teritoriale, 4 milioane de lei pentru dezvoltarea platformei industriale a oraşului Simeria din judeţul Hunedoara, 15 milioane de lei pentru extinderea şi modernizarea suprafeţei aeroportuare la Aeroportul Internaţional Baia Mare din judeţul Maramureş şi 9,2 milioane de lei pentru continuarea investiţiilor şi asigurarea unor cheltuieli curente şi de capital ale Regiei Autonome Aeroportul ‘Delta Dunării’ din Tulcea, judeţul Tulcea”, a declarat Nelu Barbu, la Palatul Victoria.
Pe lângă acestea, el a precizat că sumele au fost solicitate de cele trei unităţi administrativ teritoriale şi sunt asigurate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pentru anul 2018. „Decizia a fost luată în conformitate cu legislaţia în vigoare”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Executivului, citat de news.ro