Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Cu susținerea Consiliului Județean Tulcea:  Întâlnire pe tema cooperării româno-qatareze Cu susținerea Consiliului Județean Tulcea:  Întâlnire pe tema cooperării româno-qatareze
Administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat, astăzi, începând cu ora 10.00, la o întâlnire hibrid între operatorii economici din România și... Cu susținerea Consiliului Județean Tulcea:  Întâlnire pe tema cooperării româno-qatareze

Administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat, astăzi, începând cu ora 10.00, la o întâlnire hibrid între operatorii economici din România și cei din Qatar, eveniment organizat pentru a facilita și dezvolta relațiile comerciale româno-qatareze.

Întâlnirea a fost organizată în urma vizitei de lucru a E.S. Osama Yousef A.A. Alqaradawi, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Statului Qatar în România la sediul Consiliului Județean Tulcea, în cadrul căreia au fost stabilite premisele unei cooperări între agenții economici din cele două state. 

„Vizita Excelenței Sale Osama Yousef A.A. Alqaradawi din anul 2023 a fost de bun augur, mai ales pentru faptul că astfel a avut ocazia de a observa adevăratul potențial economic al județului Tulcea în ceea ce privește domeniul zootehniei. Rolul nostru, al autorităților publice, este acela de a atrage în jurul aceleiași mese a discuțiilor principalii actori economici interesați de acest tip de cooperare, de a stabili conexiunile tulcenilor (și nu numai) cu alți operatori interesați din Qatar. Avem, la Tulcea, agenți economici care au fost prezenți și la prima întâlnire cu Excelența Sa și care au revenit în speranța concretizării unui parteneriat și a dezvoltării unor legături clare între societățile din Tulcea și cele din Qatar“, a transmis, în cadrul întâlnirii, Dumitru Mergeani, administratorul public al județului Tulcea.

La rândul său, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Tulcea, Doru Poponete, a subliniat importanța acestor întâlniri online, mai ales în contextul în care societățile tulcene au deja relații de cooperare cu agenți din statele arabe și ar putea extinde această colaborare și la nivelul statului Qatar.