CULMEA IRONIEI: PRIMĂRIA CONSTRUIEȘTE FĂRĂ AUTORIZAȚIE DE CONSTRUIRE! SE VOR AMENDA SINGURI?

În premieră locală, o firmă de proiectare reclamă oficial la instituțiile statului „lucrări de slabă calitate vor necesita lucrări de reparaţii şi chiar refacere, ceea ce înseamnă risipă în cheltuirea banului public “efectuate de Primăria Tulcea! Este vorba de lucrările de amenajare pentru amenajarea parcărilor de la intrare în oraș, de pe strada Isaccei, zona ALUM-Depozite. Reclamația a fost transmisă către Inspectoratul de Stat în Construcţii și Inspectoratul județean de Poliție.ISC a confirmat faptul că lucrările nu au autorizație de constructie, fapt recunoscut și de administratorul public Nicolae Bibu.
„În urma apariţiei în spaţiu public, pe Facebook, a unor informaţii, inclusiv fotografii pe care le ataşăm prezenţei, în care edilii Municipiului Tulcea, respectiv Primarul, dl. Ilie Ştefan, şi Viceprimarul, dl. George Singhi, prezintă lucrări în curs de derulare, respectiv „Lucrările pentru amenajarea parcărilor de la intrare în oraș, de pe strada Isaccei, zona ALUM-Depozite, continuă”. Link-ul anunţului este: https://www.facebook.com/stefan.ilie.tulcea/posts/338200551136225 În calitatea nostra de contribuabil facem aceasta sesizare prin care ne exprimăm îndoială cu privire la legalitatea şi calitatea acestor lucrări, respectiv:
• cel mai probabil, lucrările nu respectă legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, cu modificările şi completările ulterioare;
• cel mai probabil, lucrările nu respectă legea 10/1995 privind calitatea în construcţii, cu modificările şi completările ulterioare;
• din analiza imaginilor ataşate, şi disponibile şi public, rezulta o evidentă calitate îndoielnică, extrem de slabă, a acestor lucrări, cauzată probabil de faptul că nu se execută după un proiect tehnic şi după caiete de sarcini, ci, cel mai probabil, după instrucţiuni date pe şantier.
Cunoaştem nevoia de parcări la nivelul Municipiului Tulcea dar considerăm că această nevoie trebuie rezolvată în condiţiile respectării legislaţiei şi nu prin abordări heirupiste, menite doar să creeze imagine, abordări care nu rezolvă cu adevărat problema, deoarece aceste lucrări de slabă calitate vor necesita lucrări de reparaţii şi chiar refacere, ceea ce înseamnă risipă în cheltuirea banului public. Vă rugăm să luaţi act de aceasta sesizare, pe care o vom transmite şi altor instituţii cu competenţă în materie de utilizare a fondurilor publice, şi să efectuaţi controalele necesare pentru remedierea acestor abateri de la legislaţie “. Reclamația este semnată de inginerul Dumitru Minciu, administratorul firmei Novart Engineering SRL din Tulcea.
Vom prezenta și concluziile celor de la Inspectoratul de Stat în Construcții.
Reprezentanții Primăriei recunosc faptul că nu există autorizație de construire pentru locurile de parcare cu care se laudă pe facebook, spunând printr-o adresă oficială că lucrările respective sunt provizorii și că „în scopul transformării într-o parcare amenajată vom urma toate procedurile legale pentru toate amplasamentele “.