Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

CULTURĂ DE CANNABIS, DESCOPERITĂ DE POLIȚIȘTI LA DĂENI CULTURĂ DE CANNABIS, DESCOPERITĂ DE POLIȚIȘTI LA DĂENI
Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. din Tulcea, au efectuat două percheziții... CULTURĂ DE CANNABIS, DESCOPERITĂ DE POLIȚIȘTI LA DĂENI

20171010_110515Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. din Tulcea, au efectuat două percheziții la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de cultivare de droguri de risc fără drept.

La data de 10 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Tulcea, au efectuat două percheziţii în locuințele a doi bărbați de 28 și 34 de ani, care ar fi înființat și îngrijit o cultură in-door de canabis, într-o locuință din localitatea Dăeni, județul Tulcea, în scopul comercializării drogurilor.

În urma perchezițiilor efectuate, în localitatea Dăeni, județul Tulcea și în municipiul Constanța, a fost descoperită o cultură in-door de cannabis compusă din 53 de plante în diferite stadii de vegetaţie, cu înălţimi cuprinse între 5 şi 160 de centimetri și fragmente vegetale uscate (7225,08 grame). Au fost ridicate echipamente (telefoane mobile, tablete, HDD-uri) și substanțe (tulpini de plante secționate, ghivece în diferite forme), precum și sumele de 3.960 de lei și 50 de euro.

În aceeași zi, polițiștii au ridicat un colet destinat bărbatului de 28 ani, iar în urma percheziționării au fost găsite 65 de semințe de cannabis.

La 11 octombrie a.c., cei doi bărbați au fost prezentați Tribunalului Tulcea, iar instanța a dispus măsura arestării la domiciliu pentru 30 de zile.

La acţiune au participat şi poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa.