Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

CULTURĂ PENTRU TOȚI!, cu sprijinul Consiliului Judeţean Tulcea CULTURĂ PENTRU TOȚI!, cu sprijinul Consiliului Judeţean Tulcea
Luni, 31august 2015, începând cu ora 11.00, la Sala Dobrogea a Consiliului Judeţean Tulcea, a avut loc lansarea proiectului Cultură pentru toți! , iniţiat... CULTURĂ PENTRU TOȚI!, cu sprijinul Consiliului Judeţean Tulcea

georgianaLuni, 31august 2015, începând cu ora 11.00, la Sala Dobrogea a Consiliului Judeţean Tulcea, a avut loc lansarea proiectului Cultură pentru toți! , iniţiat de Asociația Psihologilor Antreprenori Tulcea şi finanțat de Consiliul Județean Tulcea . Proiectul face parte din programul finanţărilor nerambursabile din bugetul Judeţului Tulcea, pe anul 2015, Domeniul CULTURĂ.
Din partea Consiliului Judeţean Tulcea la conferinţa de lansare a proiectului „Cultură pentru toţi” a participat consilierul preşedintelui, Mihai Nicolae, care a felicitat iniţiatorii pentru ideea deosebită, remarcând unicitatea acestui proiect în peisajul activităţilor finanţate de CJ Tulcea.
Scopul proiectului este CREŞTEREA GRADULUI DE IMPLICARE A COPIILOR DIN TULCEA ÎN ACTIVITĂŢI CARE VALORIFICĂ ARTELE PLASTICE.
Obiectivul general al proiectului reprezinta conservarea şi promovarea valorilor culturale ale județului Tulcea.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt dezvoltarea de competenţe artistice pentru un grup de 20 de copii din municipiul Tulcea cu probleme de integrare, prin ergoterapie (lucru manual) şi pictură, organizarea unei expoziţii cu minim 20 de lucrări (picturi, bricolaj etc.), inspirate de specificul cultural al judeţului Tulcea, realizate de 20 de copii din municipiul Tulcea cu probleme de integrare.
Activități incluse in proiect : Promovare proiect ( în perioada 1 august-15 decembrie 2015), ateliere de ergoterapie şi pictura, servicii de consiliere ergoterapie ( in perioada 1 septembrie-30 noiembrie 2015) ; Organizare expoziţie „Cultură pentru toţi !” ( 1-15 decembrie 2015)
Programul de activitați include organizarea și desfăşurarea de ateliere de ergoterapie şi pictură în perioada 1 septembrie-30 noiembrie 2015, ce vor fi găzduite de Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean, principal partener al proiectului, la Muzeul de Artă şi Casa Avramide din municipiul Tulcea
Lucrările grupului ţintă vor fi reunite în expoziţia „Cultură pentru toţi !” ( planificată în perioada 1-15 decembrie 2015) care va promova rezultatele proiectului într-o locaţie publică, în prezenţa micilor artişti, colegilor de şcoală şi părinţilor acestora,reprezentanţilor finanţatorului şi societăţii civile
Promotorul proiectului, Asociația Psihologilor Antreprenori Tulcea şi-a propus ca prin diferite acțiuni precum dezvoltarea şi implementarea programelor de consiliere psihologică, psihoterapie şi asistenţă psiho-socială destinate nevoilor specifice ale persoanelor, familiilor şi comunităţilor aflate în dificultate, să susţină integrarea acestora în viaţa economică, socială şi culturală a societăţii şi să le asigure dreptul la o viaţă autonomă, împlinită şi demnă.