Danube Delta Rally® urcă încă o treaptă în Cupa Europeană din 2016!

raliu1• Danube Delta Rally® 2015 – un dublu succes, conform Raportului de Evaluare al FIA si FRAS
• Etapa de la Tulcea este programată pentru 26-28 Mai 2016
• Premii de Excelență pentru autorități si parteneri privati implicați în eveniment

Joi, 23 iulie, de la ora 12.00, la Sala Dobrogea a Consiliului Județean Tulcea, a avut loc conferința de presă prilejuită de rezultatele rapoartelor de evaluare ale Federației Internaționale a Automobilului si Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, pentru evenimentul Danube Delta Rally® – 2015.
La conferința de presă au participat Horia Teodorescu – Președintele Consiliului Județean Tulcea, Stere Șacu – Primar al Municipiului Tulcea, Marin Bădiță – Prefect al Județului Tulcea, Mihai Tănase – Organizator al Danube Delta Rally®, precum și reprezentanți ai autorităților locale si a partenerilor privati implicati în organizarea și desfașurarea evenimentului.

Desfășurat la Tulcea în perioada 4-6 Iunie 2015, sub egida Federatiei Internationale a Automobilului si contand ca etapa a V-a in cadrul FIA European Rally Trophy 2015, dar si a Federației Române de Automobilism Sportiv, contând ca etapa a III-a în cadrul Campionatului Național de Raliuri, Danube Delta Rally® s-a aflat sub atenta supraveghere a oficialilor FIA si FRAS, sosiți la Tulcea pentru evaluarea evenimentului.

Inca de la momentul validarii inscrierilor, Danube Delta Rally® 2015 promitea sa fie un real succes, pentru etapa de anul acesta aliniindu-se la start nu mai putin de 54 de echipaje, din care 11 in FIA European Rally Trophy 2015, confirmandu-se astfel ca eforturile financiare si logistice depuse de organizatori impreuna cu Consiliul Judetean si Primaria Tulcea au fost recunoscute atat de catre sportivii inscrisi, cat si de catre spectatorii prezenti in numar foarte mare in toate cele trei zile de concurs.

Aflat la cea de-a XVI-a ediție în 2015, Danube Delta Rally® a fost atent monitorizat, pe toată durata desfășurării sale, de către oficialii Federației Internaționale a Automobilului, punctajul primit de către organizatori fiind unul peste media raliurilor europene de marcă. Astfel evenenimentul de la Tulcea se claseaza in topul primelor 5 raliuri din cadrul Cupei Europene. Deasemenea, D-nul Norris Măgeanu, Presedinte al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, a fost prezent la Tulcea in calitate de Observator Federal, punctajul primit de catre organizatori pozitionand Danube Delta Rally® pe primul loc in Campionatul National de Raliuri Dunlop – 2015. Ambele punctaje confirma faptul ca parteneriatul dintre organizatori si autoritatile locale, Consiliul Judetean Tulcea, Primaria Tulcea, Prefectura Tulcea, dar si implicarea partenerilor privati, este reteta ideala pentru cresterea evenimentului de la Tulcea.
Deasemenea au fost specificate în raport și aspectele care trebuie îmbunătățite pentru edițiile viitoare:
Ținând cont de tradiția desfășurării evenimentului în ultima săptămână a lunii mai, dar și de calendarul FIA pentru European Rally Trophy 2016, organizatorii au înaintat Federației Internaționale a Automobilului propunerea pentru perioada 26-28 Mai, în vederea desfășurării etapei din 2016 de la Tulcea.
Data certă a desfășurării raliului de la Tulcea va fi anunțată după definitivarea calendarelor competiționale ale FIA si FRAS.

„Toți cei prezenți în această sală merită aprecierile noastre pentru faptul că s-au implicat în transformarea competiției într-un eveniment auto de foarte mare impact.
Mulțumirile noastre, ale organizatorilor și principalilor parteneri, merg și către presa locală și națională, cei care au fost întotdeauna alături de noi în promovarea evenimentelor organizate în Tulcea și care ne ajută să transmitem informațiile către locuitorii județului (și nu numai).
Îmi amintesc şedinţele organizatorice de la prima ediţie, cât de sceptici erau unii la ideea reînvierii Raliului Deltei şi cât de greu a fost începutul. Cu toate acestea, graţie parteneriatului nostru, totul a decurs perfect, a declarat Presedintele Consiliului Judetean Tulcea, Horia Teodorescu.

În cadrul conferinței de presă organizatorii au înmânat premii de excelență pentru reprezentanții autorităților locale si a partenerilor privati implicati în organizarea și desfașurarea etapei tulcene.

Danube Delta Rally® este organizat de Clubul Nautic Motorsport Constanta, sub egida Federației Romane de Automobilism Sportiv și a Federației Internaționale a Automobilului, fiind cofinantat de Consiliului Judeţean si Primăria Tulcea.

Comunicat de presa