DE CE ESTE ACUZAT PRIMARUL PROPUS CANDIDAT DE PNL TULCEA, CU ÎNCĂLCAREA CRITERIILOR STABILITE DE CONDUCEREA CENTRALĂ

Primarul inculpat Sandu Neculai

Primarul inculpat Sandu Neculai

Conform datelor transmise de Judecătoria Macin, primarul comunei Turcoaia, Sandu Neculai a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de: conflict de interese, prev. de art. 301 Cod penal; instigare la abuz în serviciu, prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000, cu ref. la art. 297 Cod penal și aplic. Art. 47 Cod penal; instigare la fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, cu aplic. Art. 47 Cod penal, toate cu aplic. Art. 38 Cod penal.
„Constând în semnarea fără a avea autorizatea Consiliului Local a contractului nr. 257/2013 privind finanțarea Asociației Sportive Troesmis Turcoaia, apoi de a fi dispus în aceeași calitate efectuarea de plăți nelegale față de respectiva Asociație în beneficiul SC SAN TRANS SRL Turcoaia, în care deține 50% din capitalul social, iar fiii săi Sandu Marian și Sandu Tănase câte 25%, adică plata unui total de 54.400 lei, din care societatea să a beneficiat de 25.549 lei; îndeplinirea defectuoasă a îndatoririlor de serviciu, în sensul de a o determina pe subordonata sa Milea Ioana, din cadrul compartimentului venituri, să emită certificatul fiscal nr. 24/2012, pe care l-a semnat la rândul său, act ce cuprindea o mențiune nereală legată de lipsa debitelor beneficiarului Geru Vasile, persoană ce în realitate datora primăriei suma de 896 lei, ocazie cu care acesta a fost avantajat îndeplinind ilegal condițiile de participare la o licitație publică în vederea adjudecării unui teren, participare la care certificatul fiscal cu debit zero era o condiție legală de eligibilitate “.
Deşi trimis în judecată, primarul Sandu a fost anunţat că şi candidat al PNL Tulcea la alegerile din iunie, încălcându-se astfel criteriile de integritate stabilite de conducerea PNL: „c. Să nu fi început împotriva să urmărirea penală pentru fapte de corupţie sau infracţiuni comise cu violenţă.
D. Să nu fi fost trimis în judecată pentru alte infracţiuni comise cu intenţie “
Vom primi în scurt timp şi un punct de vedere oficial de la conducerea centrală a PNL, aspectele sesizate atât la Horia cât şi la Turcoaia fiind transmise la Bucureşti.