De la design, la stil

Design sau stil? Designul construiește stilul. Cel puțin, așa credem noi. Atunci când vorbim de design ne gândim automat la stilul pe care acesta îl construiește. Dar aici nu ne referim doar la haine, ci și la accesorii. Pe vremea când gadgeturile nu existau, carnetele pentru notițe erau cele care ne “salvau” memoria.

Moda în România și evoluția sa

Ce ne definește pe noi ca popor în materie de modă? Credem că răspunsul potrivit ar fi româncele frumoase, cu stil, care au știut încă de pe vremuri cum să își aranjeze părul sau cum să își asorteze ținuta.

Accesoriile au fost purtate dintotdeauna de către femeile care și-au dorit să fie în pas cu moda și nu numai. Un accesoriu dădea un plus hainelor purtate și oferea încredere celei care îl purta. De la pantofi, genți, cercei, mărgele și inele, până la agende și notesuri, toate erau accesorii demne de a completa o ținută, mai ales atunci când venea vorba de eleganță.

Dacă ne-am imagina puțin cum își construiau femeile o ținută atunci când mergeau la birou, ne-am gândi la un costum bine accesorizat, cu o geantă elegantă și pantofi cu toc. Accesorizarea însemna atât piese care să înfrumusețeze ținuta, cât și piese necesare activității pe care o desfășurau, cum ar fi un notes pe care aveau scrise detalii și informații importante. Evident, notesul trebuia să fie asortat cu ținuta, pentru că designul construiește stilul, nu e așa? În cazul acesta, ar fi fost potrivit un notes simplu, cel mai probabil din piele.

Cu timpul, moda a evoluat, iar ținutele elegante începeau să fie purtate doar la ocazii speciale sau în cazul unui job care impunea un dress code. Cam prin anii ’60, tinerii din țara noastră descopereau blugii, sau așa-zișii jeanși, iar domnișoarele fustele mini care erau pe atunci în vogă. Ei adoptau ținute la modă din afara țării precum pantalonii evazați, rochiile lungi și mulate pe corp, sandale și pantofi cu talpă ortopedică, dar și accesorii ingenioase.

Moda de acum

Ne-am dori să revenim în zilele noastre, însă ne dăm seama că oricât de mult am încerca să lăsăm trecutul de o parte, este aproape imposibil. Tot ce se întâmplă acum în modă și în trendurile care apar are legătură cu trecutul. Până și marii creatori de modă lansează colecții în care se regăsesc haine și accesorii asemănătoare cu cele din anii ’70 sau chiar mai înainte.

Se spune că nu haina face pe om, însă de cele mai multe ori acest proverb nu prea se potrivește la noi, mai ales când vorbim despre doamne și domnișoare care sunt mereu atente la ceea ce aleg să poarte. Întotdeauna ele au grijă la cum își accesorizează îmbrăcămintea. Când spunem accesorii nu ar trebui să ne gândim numai la bijuterii, genți sau eșarfe. Am putea să ne gândim, de exemplu, la ce conține geanta unei femei sau chiar a unui bărbat: un parfum, un telefon, un pix, sau chiar un notes. Știm că s-ar putea să vă întrebați la ce mai folosește un notes în ziua de azi, însă veți fi suprinși. Da, un notes este bun pentru oricine, mai ales atunci când ai de unde alege. Adică, atunci când îl poți asorta în funcție de ceea ce porți.

Atelierele Unika s-au gândit și au analizat tendințele în modă și au asociat Notesul Flexi cu eleganța.  Dacă ne-am imagina că mergem la birou și purtăm un costum, ar trebui să avem și un astfel de notes care ar putea satisface nevoile și dorințele noastre.

 

 

 

 

 

 

În plus, Notes Flexi are o deschidere de 180° și o copertă flexibilă din piele ecologică texturată, care are colțuri rotunde. Această piele este sidefată ceea ce înseamnă că Atelierele Unika au ținut cont de trendul 2018-2019. De asemenea, materiaulul are o textură modernă, imită foarte bine pielea natural, elegant, fără dublură, suplu. Desigur, nu este singurul Notes pe care Ateleriele Unika îl propun.

Așadar, notesurile pot constitui un accesoriu foarte important. Ele pot da un plus hainelor pe care le purtăm, prin eleganță, dar și prin stilul lor care coincide adesea cu moda momentului.