DEBUT CU DREPTUL PENTRU DELTA DOBROGEA TULCEA!

Delta Dobrogea Tulcea a avut parte de un debut fericit în prima etapă a Ligii a III-a, reuşind să învingă cu 3-1 echipa Gloria Popeşti Leordeni.

După cum au anticipat antrenorii Gache şi Iftodi, meciul nu a fost unul uşor, ba se poate spune că tulcenii au avut noroc în prima repriză, când oaspeţii au profitat de bulevardul din partea stângă a apărării, zonă prin care au atacat cu precădere.

Tulcenii au deschis scorul destul de repede, primul gol al sezonului fiind marcat de Chelaru în minutul 6, un gol marca înregistrată reluare cu capul din apropierea careului mic, după o centrare a lui Claudiu Dragu.

Oaspeţii au egalat după doar cinci minute, la o eroare a defensivei, tot pe partea stângă, după o centrare respinsă cu greu de portarul Olaru, mingea fiind reluată simplu în poartă goală de ilfoveanul Romanescu.

Golul doi al lui Chelaru

Golul doi al lui Chelaru

Cei de la Popeşti Leordeni au mai avut două ocazii mari de gol până la pauză, astfel încât scorul după primele 45 de minute, după cum recunoşteau şi oficialii gazdelor, a fost echitabil, chiar bun pentru gazde!

De la vestiar însă au ieşit două echipe complet schimbate, Gache şi Iftodi reuşind să îşi monteze jucătorii şi sa efectueze o mutare câştigătoare, absentul Paraschivoiu fiind înlocuit de juniorul Bacanov, acesta având o prestaţie foarte bună.

Oaspeţii pe de altă parte au fost de nerecunoscut, cei de la Gloria Popeşti Leordeni nereuşind să trimită nici măcar un şut periculos pe poartă în 45 de minute!

Tulcenii au combinat frumos, dominând zona de mijloc prin trio-ul Amet, Bacanov, Nicu Creţu, sprijiniţi excelent de Dogaru, şi au reuşit să treacă în avantaj în minutul 67 prin eroul meciului, puternicul atacant Chelaru. “Nouarul” şi-a mai făcut odată numărul, reluând cu capul la vinclul porţii tot după o centrare a lui Dragu, cel care dealtfel a reuşit toate pasele de gol şi alte câteva lansări excelente pentru Butoi şi Chelaru.

După preluarea conducerii pe tabela Delta Dobrogea a continuat să atace în valuri, să pună presiune pe adversari, şi după numai şase minute, în minutul 67, a mai înscris odată prin tânărul Butoi, care a marcat cu un şut plasat de la marginea careului, după o pătrundere în viteză prin apărarea oaspete. Scorul final putea fi mult mai mare dacă acelaşi Butoi nu ar mai fi ratat de puţin două suturi extreme de frumoase din afară careului, apoi în minutul 80 Chelaru a scăpat singur însă portarul celor de la Gloria a reuşit să îl blocheze în careu. Faza meciului a reuşit-o pe final tulceanul Nicu Creţu, revenit acasă dupa ce a renunţat la locul de titular în liga secundă, de la Gloria Buzău. Creţu l-a simţit ieşit pe portarul oaspeţilor şi a reluat din prima, din apropiere de mijlocul terenului, mingea lovind bara transversală!

Astfel, dacă la pauză gazdele s-ar fi mulţumit cu un egal, după cum recunoştea după meci preşedintele tulcenilor, Florentin Manolache, la final erau nemulţumiţi de scorul ce putea fi mult mai mare!

„După cum mergea jocul în prima repriză, eram mulţumit cu egalul, dar antrenorii au ştiut să remonteze jucătorii la pauză, aşa e când ai echipă cu mulţi tineri, sunt multe emoţii, dar bine că şi-au dat drumul la joc şi au făcut o repriză secundă excelentă, nu ştiu ce adversar, poate şi din liga secundă, ar fi putut rezistat în fata Deltei în repriză a doua, la jocul practicat.Se putea termina lejer 6-1, din păcate suferim la finalizare, dar pentru debut e un debut excelent, reuşit, în fata propriilor suporteri, le mulţumim că au venit la stadion în număr mare “.

Directorul tehnic Constantin Gache s-a declarat mulţumit de rezultat,: „Am luat trei puncte la debut, nu are cum să fie rău dar mai avem mult până departe. Trebuie să muncim mult, mai avem nevoie şi de câţiva jucători. Prima repriză am avut trac, nu am stat bine în teren, după pauză am făcut o repriză excelentă, Bacanov a intrat foarte bine în joc, am preluat iniţiativa şi nu i-am mai lăsat pe oaspeţi să joace deloc “.

La meciul desfăşurat pe stadionul Cozma Zait (stadionul Delta fiind indisponibil datorită lucrărilor de schimbare a suprafeţei de joc) au participat, conform Jandarmeriei, aproximativ 500 de spectatori.

Delta Tulcea: Olaru-Filip, Lisandru, Paraschivoiu, Nitor, Dogaru, Amet, Creţu, Dragu, Chelaru, Butoi.

Au mai intrat: Bacanov, Judeanu, Negruţ, Boariu.

Gloria Popeşti Leordeni: Nicolae Constantin, George Moldoveanu, Nicusor Dumitru, Ghiţă Alexandru, Duca Andrei, Enache Darius, Margarit Alexandru, Andrei Mihai, Romanescu Nicuşor, Vasilache Robert, Lalciu Alexandru.

Antrenor: Petre Pasculea.

Arbitri:

Nae Ionel (Constanţa), Ionus Erchian (Constanţa), Iacob Florin (Constanţa)

 CLICK AICI PENTRU A VEDEA O GALERIE FOTO DE LA MECI PE PAGINA facebook.com/deltadobrogeatulcea