DECIZIE C.N.S.A.S.: PRIMARUL MALIUCULUI NU A COLABORAT CU SECURITATEA

cnsasConform adeverinţei numărul 276/19.03.2015 emisă de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, primarului comunei Maliuc, Sevastian Aurelian „nu i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securităţii “.
Cu toate acestea, anumite persoane din zona de opoziţie politică răspândesc zvonuri false, deşi adeverinţa este clară, riscând astfel să plătească daune morale pentru calomnie.
Primarul a fost verificat având în vedere calitatea de ales local.
Din cercetări a reieşit faptul că Aurelian Sevastian a fost urmărit de Securitate pentru: „audierea şi colportarea ştirilor postului de radio Europa Liberă “.
Ca în mai toate cazurile, în timpul armatei a fost asaltat de Securitate, însă, conform adeverinţei emisă de C.N.S.A.S. acesta nu a colaborat deoarece „este prea ocupat cu învăţătura “.
„Probabil că au existat mii de aşa zise angajamente cu Securitatea doar la Tulcea, erau ca nişte avize, cel puţin la noi la Întreprinderea de Pescuit Oceanic, altfel nu plecai din ţară la muncă, pe vapor. Adevăraţii turnători erau cei care mergeau de bună voie la Securitate, nu aveau nevoie de angajament, la fel ca şi acum, la D.N.A. toarnă cine are interes, nu e nevoie de angajament, sunt delatori de profesie, mulţi anonimi “povesteşte fostul director al I.P.O. Tulcea, Florin Adetu.