Declarație politică a deputatului George Șișcu

Deputatul George Șișcu

„DECLARAȚIE POLITICĂ-
Oare mai există soluții pentru Aeroportul Otopeni?
Stimați colegi,
Am participat ieri la dezbaterea privind disfuncționalitățile și soluțiile pe termen scurt în ce privește infrastructura aeroportuară, organizată de Comisia pentru transporturi și infrastructură a Camerei Deputaților, al cărei membru sunt.
Acest demers a fost generat cu scopul de a găsi cele mai bune soluții pentru refacerea celor două piste și a suprafețelor de mișcare de pe aeroportul din Otopeni, starea deplorabilă a acestora ajungînd să pună în pericol siguranța aeronavelor și, implicit, a pasagerilor.
Bucata de 3500 m din singura pistă folosită în acest moment a fost cârpită în repetate rânduri cu straturi subțiri de asfalt, ea ajungând să reprezinte la acest moment un adevărat risc de siguranță. Spre exemplu, în luna martie a acestui an, în urma decolării unei aeronave Boeing 747-400 a companiei israeliene El Al, o bucată din pistă s-a dislocat complet, forțând închiderea de urgență a acesteia. O astfel de situație este extrem de gravă, punând în pericol atât siguranța aeronavei cât și a călătorilor, indicând nevoia urgentă de reparații capitale, nefiind vorba de primul incident de acest fel.
Întrucât cealaltă pistă a aeroportului, degradată profund, nefuncțională pe o treime din lungime, era închisă complet pentru lucrări de întreținere, Aeroportul Internațional Henri Coandă a fost complet închis traficului aerian timp de o oră. Este inadmisibil ca o țară membră a Uniunii Europene să înregistreze astfel de evenimente.
În timpul dezbaterilor Ministerul Transporturilor ne-a comunicat faptul că, începând cu luna iulie a acestui an, aeroportul va fi operațional și se va zbura fără restricții. Sperăm ca acest termen să se respecte, iar cei în măsură să o facă să ia măsuri urgente pentru reabilitarea capitală și operaționalizarea pistelor Aeroportului Henri Coandă, pentru a nu avea mai târziu evenimente cu posibile urmări tragice.
Vă mulțumesc,”

Deputat PNL, Circumscripția 38 Tulcea
Șișcu George