Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Declarație politică George Șișcu, deputat PNL de Tulcea:  „Pandemia este despre a salva vieți, nu un concurs de popularitate!” Declarație politică George Șișcu, deputat PNL de Tulcea:  „Pandemia este despre a salva vieți, nu un concurs de popularitate!”
Avem o criză sanitară care a cuprins tot globul și o strategie sigură: vaccinarea în ritm alert a populației adulte. Este testul suprem al... Declarație politică George Șișcu, deputat PNL de Tulcea:  „Pandemia este despre a salva vieți, nu un concurs de popularitate!”
Avem o criză sanitară care a cuprins tot globul și o strategie sigură: vaccinarea în ritm alert a populației adulte. Este testul suprem al generației noastre, este momentul în care ar trebui să fim uniți, nu dezbinați! Orice om nehotărât, orice îndoială sădită în sufletul românilor înseamnă zile prețioase de libertate pe care le irosim.
Ca politicieni, ne putem ciorovăi pe multe subiecte, dar nu pe viețile semenilor noștri. Ultimul an a întins la maximum răbdarea tuturor, dar ne-a arătat că ne putem pune pe treabă.

Ca liberali, am gestionat pierderile financiare și am ținut economia țării pe linia de plutire. Astăzi, datorită unor restricții echilibrate impuse societății, suntem pe creștere economică și apreciați de agențiile internaționale de rating.

România a reușit până acum să stăvilească impactul pandemiei, atât medical, cât și economic. Asta s-a făcut cu munca tuturor profesioniștilor din instituțiile noastre și cu sacrificii politice, adeseori.

Măsuri menite să salveze vieți ne-au costat politic în momente electorale. Dar am preferat să punem viața omului simplu deasupra interesului politic. Astăzi vorbim despre redeschiderea totală a economiei de la 1 Iunie pentru că am luat la timp măsurile potrivite și pentru că avem o campanie de vaccinare de succes.

Frustrarea, supărarea, negarea realității nu ne vor duce nicăieri. În schimb, vedem cum alte țări au reușit vaccinarea majorității populației și astăzi renunță total la restricții. Viața normală, viața de dinainte de pandemie după care tânjim cu toții, poate fi câștigată de fiecare român în acest an. Avem nevoie de un moment zero de unitate națională, avem nevoie să câștigăm inimile și mințile semenilor noștri pentru a-i convinge să se vaccineze.

O pandemie nu este ocazia pentru un concurs de popularitate, ci este o cursă contracronometru pentru a salva vieți. Guvernele care vor pierde bătălia cu pandemia vor fi măturate oriunde în lumea democratică. Oamenii ne vor judeca după rezultate, pentru că vor vedea că în unele țări s-a putut ieși din criză, iar altele încă se târăsc spre liman. Eu sunt sigur că vom fi parte din liga câștigătorilor!

George Șișcu
Deputat PNL în Parlamentul României