Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

DEFINITIV: 15 ANI DE ÎNCHISOARE PENTRU TULCEANUL CARE ŞI-A UCIS TATĂL VITREG CU UN CUPTOR CU MICROUNDE DEFINITIV: 15 ANI DE ÎNCHISOARE PENTRU TULCEANUL CARE ŞI-A UCIS TATĂL VITREG CU UN CUPTOR CU MICROUNDE
Curtea de Apel Constantă a respins ca nefondat apelul declarat de inculpatul Bălan Paul Aurelian, acuzat de omor, astfel încât acesta rămâne cu condamnarea... DEFINITIV: 15 ANI DE ÎNCHISOARE PENTRU TULCEANUL CARE ŞI-A UCIS TATĂL VITREG CU UN CUPTOR CU MICROUNDE

puscarieCurtea de Apel Constantă a respins ca nefondat apelul declarat de inculpatul Bălan Paul Aurelian, acuzat de omor, astfel încât acesta rămâne cu condamnarea de 15 ani închisoare decisă de Tribunalul Tulcea.Pe lângă pedeapsă, instanţa a decis şi „confiscarea cuptorului cu microunde folosit ca arma crimei “.
„Condamnă pe inculpatul Bălan Paul Aurelian, la pedeapsă de 15 ani închisoare şi interzicerea drepturilor prev de art. 66 lit. a, b, e şi f Cod penal, pe o durată de 5 ani pentru săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie. În conformitate cu art. 65 alin. 1 Cod penal, Interzice inculpatului exerciţiul drepturilor prev.de art. 64 lit. a, b, e şi f Cod penal. În baza art. 399 al.1 Cod Procedură Penală; Menţine măsura arestării preventive a inculpatului începând cu data de 23.08.2016. În conformitate cu art. 72 Cod penal, Deduce din pedeapsa închisorii durata reţinerii de 24 ore şi arestului preventiv începând cu data de 03.03.2016, până la zi. În temeiul art.19 Cod pr. penală şi art.397 Cod Procedură Penală. Admite pretenţiile civile formulate de partea civilă Oprina Dumitru în nume propriu şi pentru numiţii Oprina Ionuţ Mădălin, Oprina Marian şi Oprina Elena Cristina. Obligă inculpatul să plătească părţilor civile suma de 100.000 lei reprezentând despăgubiri civile pentru daune morale şi suma de 5000 lei reprezentând despăgubiri pentru daune materiale. În temeiul art. 112 alin. 1 lit. b Cod Penal Dispune confiscarea cuptorului cu microunde „Galanz” folosit de inculpat la comiterea faptei “.
În seara zilei de 02.03.2016, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi şi a consumului excesiv de alcool, persoana vătămată OPRINA COSTEL din Tulcea a fost lovită în mod repetat cu pumnii şi picioarele şi apoi cu un cuptor cu microunde, în cap, de către fiul concubinei sale, BĂLAN PAUL-AURELIAN alături de care locuia de mai mulţi ani într-un apartament din Tulcea, leziunile suferite cauzându-i decesul.