DELTA, DOAR EGAL CU DINAMO II

foto liga2.ro

foto liga2.ro

Delta nu reuşeşte să treacă peste complexul ”Ştefan cel Mare”. Superiori în clasament, cât şi în privinţa lotului, tulcenii s-au împiedicat din nou contra satelitului lui Dinamo, scor 1-1, după ce sezonul trecut, într-o ipostază asemănătoară, echipa pregătită atunci de Gache termina 2-2 în ”Groapă”. Florea a dat speranţe prin golul său de dinaintea pauzei, însă Stănescu i-a readus cu picioarele pe pământ după o oră de joc, ba chiar putea să-i trimită acasă fără niciun punct. Cu transversala de partea lor la penalty-ul executat de mijlocaşul ”alb-roşilor”, Delta se poate declara norocoasă şi mulţumită de punctul obţinut în această deplasare uşoară din Capitală.
Motivaţi mental de suma aprobată joi de consilierii municipali, tulcenii au pus stăpânire încă de la început pe jocul ce s-a disputat în ”Ştefan cel Mare”. Cu Câju, Nicu Creţu şi Florea dirijori principali, Delta a dominat mijlocul terenului şi a cărat uşor mingi până la 18 metri de poartă, de aici încolo apărând problemele. 11-ul oaspeţilor a încercat să combine cu mai experimentatul Nanu, însă defensiva crudă condusă din centru de Scutaru a blocat orice situaţie de gol la poarta lui Râmniceanu. Cam aşa au decurs primele 20 de minute ale jocului, niciuna dintre echipe netrăgând un şut pe poartă.

Florea, principalul pericol al tulcenilor

Tot Florea a demonstrat că e cel mai important jucător al Tulcei, atacantul trecându-şi în cont primele ocazii mai importante ale meciului, însă de fiecare dată ratând ţinta. Mai întâi a tras (23) de la 18 metri puţin peste transversală, ca mai apoi să recupereze o minge, că înainteze până la marginea careului, de acolo de unde să-i fie deviat balonul (28), Râmniceanu întinzându-se serios pentru a reţine la vinclu. Nanu şi-a încercat şi el norocul cu o reluare din voleu (38) de la 11 metri, după un alt şut deviat al lui Florea, însă şi de această dată mingea a ocolit de puţin buturile.

De partea cealaltă, Dinamo II a preferat să fie atentă în atac şi a contraatacat de câte ori a avut ocazia, mai ales prin flancuri, centrările lui Bitez, în special, neducând la nicio ocazie importantă care să-i dea emoţii lui Stoicescu.

Dominarea Deltei s-a concretizat cu două minute înainte de pauză, aceasta fiind consemnată în urma unei lovituri libere ce a dus şi la gol. Câju a bătut la colţul lung o minge plasată la 20 de metri lateral stânga, iar Florea a împins balonul dintr-un unghi închis, cu toată opunerea lui Râmniceanu, care a deviat sub transversală.

Stănescu i-a lăsat fără reacţie

Partea a doua a jocului a început tot cu Delta în ofensivă, motivată şi mai mult să dea cel de-al doilea gol şi să tranşeze victoria de partea lor, însă după o dominare de vreo 10 minute, introducerea în teren a lui Buia a cam schimbat raportul de forţă în teren. Decarul l-a trezit din amorţeală şi pe Stănescu, ambii contribuind decisiv la reintrarea în joc a dinamoviştilor. Cel din urmă l-a pus serios la încercare pe Stoicescu (53) după o lovitură liberă bătută direct pe poartă şi reţinută cu emoţii pe linie, ca mai târziu să-i surprindă pe toţi (64) cu un şut de la 20 de metri lateral stânga direct în plasa laterală a colţului lung. Era 1-1 şi Delta se clătina.

Rotariu şi-a pus şi el amprenta pe jocul ofensiv al gazelor şi după o acţiune în stânga, a fost faultat (76) de Mişelăricu la marginea careului, jucătorii ”alb-roşii” cerând chiar penalty la această fază. Cum centralul n-a vrut să audă de aşa ceva şi şi-a menţinut prima decizie, Stănescu l-a făcut să se răzgândească. În urma loviturii libere, Vişan Creţu (79) a lovit mingea centrată cu mâna, iar arbitrul a acordat lovitura de pedeapsă fără să ezite. Stănescu putea realiza ”dubla”, însă a tras în transversală şi Delta scăpa uşor.

Ocazii rarisime ratate şi victoria scăpată

Aceasta a fost ultima ocazie la poarta lui Stoicescu, tulcenii aruncându-se în atac cu orice risc. Intrările în teren ale lui Sin şi Postelnicu au schimbat jocul, însă Delta n-a putut trece din nou în avantaj, deşi a trecut pe lângă două mari situaţii de gol. Mai întâi Sin a pătruns în careu pe partea stângă, a centrat în faţa porţii (87), iar, la colţul lung, din 3 metri, Florea a rămas fără reacţie, balonul sărindu-i chiar înainte să-l lovească, ca imediat, în minutul 89, Vişan Creţu să centreze lung din dreapta, Florea să reia cu capul din 6 metri, iar Scutaru să respingă cu capul din vinclul colţului lung.

După aceste două mari situaţii de gol, minutele de prelungire s-au scurs de parcă n-ar fi fost acordate, iar Delta a obţinut un singur punct ce ar fi putut fi pierdut şi acesta dacă transversala nu s-ar fi opus la penalty-ul lui Stănescu. Un punct muncit, dar şi norocos. Un punct ce nu i-a ajutat foarte mult în clasament, FC Botoşani şi Săgeata distanţându-se acum pe primele două locuri ale Seriei I.

Dinamo II – Delta Tulcea    1-1
R. Stănescu 64 / D. Florea 43

Râmniceanu (cpt.) – L. Cristea, Scutaru, M. Ioniţă, A. Radu – Dobrosavlevici – Bitez (Lemac 52), A. Roman (Buia 46), D. Rotariu – R. Stănescu – V. Balint (Cazacu 86)
Antrenor: Ion Moldovan

Cr. Stoicescu – V. Creţu, Mişelăricu, Marincău, Mansur (Postelnicu 75) – Al. Iacob (Sin 75) – C. Neagu (Cl. Dragu 46), N. Creţu, Câju (cpt.) – D. Florea, E. Nanu
Antrenor: Mihai Ciobanu

Articol şi foto de Marius ANGHEL

articol preluat de pe www.liga2.ro