Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

DELTA DOBROGEA A DAT LOVITURA LA CĂLĂRAŞI! DELTA DOBROGEA A DAT LOVITURA LA CĂLĂRAŞI!
După o înfrângere usturătoare la Juventus şi un semieşec acasă cu Metaloglobus Delta Dobrogea a dat lovitura în deplasare la Călăraşi, împotriva unei echipe... DELTA DOBROGEA A DAT LOVITURA LA CĂLĂRAŞI!
Butoi a deschis scorul pentru tulceni

Butoi a deschis scorul pentru tulceni

După o înfrângere usturătoare la Juventus şi un semieşec acasă cu Metaloglobus Delta Dobrogea a dat lovitura în deplasare la Călăraşi, împotriva unei echipe ce câştigase toate meciurile din campionat!

Cu o aşezare “scurtă” în teren, tulcenii au profitat de relaxarea psihică a gazdelor, trăgând un semnal de alarmă încă din minutul doi când Georgian Butoi a şutat în bară. Gazdele nu s-au trezit şi în minutul 27 acelaşi incisiv Butoi a pătruns în viteză în careu, în stilul caracteristic, şi a şutat plasat la colţul lung, învingându-l pe portarul gazdelor, Popa.

Şi după gol tulcenii au dominat jocul la mijloc, împiedicând acţiunile ofensive ale gazdelor, astfel încât primul şut spre poarta lui Olaru a venit abia în minutul 44 prin Popescu!

Totuşi, cum se întâmplă în fotbal, la prima ocazie serioasă, după pauză, în minutul 47, atenţie, la primul corner al gazdelor, o echipă ce în primele trei etape avea un golaveraj de 10-1, executa Şerban, apărarea respinge, mingea ajunge la acelaşi Serban care recentrează şi Mihai Popescu reuşeşte să trimită plasat cu capul peste portarul Olaru.

Peste doar zece minute gazdele cedează din nou, după o lovitură liberă de la 25 de metri trimisă în careul mic, acolo unde fundaşul călărăşean Marian Popescu şi portarul Popa oferă o fază demnă de cascadorii râsului, fundaşul reuşind să se ciocnească de colegul său din poartă şi să devieze balonul în propria poarta!

După golul primit Dunărea a cedat psihic şi nu a mai avut faze periculoase, tulcenii mulţumindu-se să închidă jocul. Pe final fundaşul gazdelor Bumbac a fost eliminat direct pentru comportament nesportiv, după ce l-a scuipat pe tulceanul Filip.

“Am fost echipă mai bine aşezată în teren, jucătorii şi-au îndeplinit bine sarcinile de joc, cred că echipa gazda nu se aştepta la o replică atât de bună, sincer nu m-a impresionat Dunărea. Sper ca încet încet să ne adaptăm la ce se joacă în Liga treia, am spus că avem timp pentru a lega echipa, sper să facem in continuare jocuri la fel de bune şi rezultatele vor veni” a declarat preşedintele clubului Delta Dobrogea, Florentin Manolache.

Etapa viitoare Delta Dobrogea va întâlni pe teren propriu,pe 27 septembri, echipa Viitorul Axintele, una dintre cele mai puternice echipe din serie.

Echipele:

Dunărea Călăraşi: Popa- Tenea, M.Popescu, Bumbac, Boţea, Randa, S.Popescu, Petre, V.Andrei (Matei), Şerban (Gheorghe), Ştefan (Stanciu).

Antrenor: Ion Ruta

Delta Dobrogea: Olaru-Dogaru, Nitor, Filip, Miron- Creţu, Amet, Bacanov, Chebac (Dragu, Avram)-Chelaru (Lisandru), Butoi.

Antrenori: Constantin Gache, Daniel Iftodi.