Delta Dobrogea pleacă la “drum” cu un lot aproape nou!

Echipa fanion a judeţului Tulcea, înfiinţată şi finanţată de Consiliul Judeţean Tulcea se prezintă la startul campionatului cu un număr mare de noutăţi în lot. Practic, e mai uşor să enumerăm jucătorii care au evoluat şi în Liga a IV-a rămaşi în lot: portarul Olaru, fundaşii Paraschivoiu, Nitor, Judeanu, atacanţii Chelaru şi Butoi.

Delta s-a întărit cu un portar cu mare experienţă-Iulian Olteanu, un fotbalist şi om foarte serios care aduce plus valoare lotului, fost fotbalist de liga secundă la clubul lichidat de Primăria Tulcea-Delta.

Revenit la Tulcea din liga secundă de la Gloria Buzău, mijlocaşul Nicu Creţu este un nume ce nu mai necesita alte explicaţii, la fel de valoros fiind şi transferul unui alt tulcean, Ionuţ Filip, jucător ce a evoluat în sezonul trecut în prima ligă cu Săgeata Năvodari!

Un alt jucător de valoare care a lipsit multă vreme datorită accidentărilor este Alex Chebac, jucător ce a evoluat şi la Oţelul Galaţi în prima ligă.

Tot de la Săgeata Năvodari a venit la Tulcea fundaşul Daniel Dogaru, de la CFR Constanta a fost transferat mijlocaşul Andrei Avram, iar un alt mijlocaş, Boariu, a fost transferat de la FC Brăila.

Mijlocaşul Liviu Negruţ a fost adus de la Gloria Bistriţă, tot la mijloc, un adevărat argint viu, fiind adus Amet Enghin, fost jucător la Juventul Bucureşti şi FC Berceni.

În fine, pe partea ofensivă Delta Dobrogea l-a readus la Tulcea de la CSU Craiova pe tânărul tulcean Claudiu Dragu.

Oficialii clubului spun că marea problemă o reprezintă faptul că aceşti noi jucători nu au avut suficient timp să se cunoască bine pe teren.

CE SPUN OFICIALII CLUBULUI DESPRE MECI

“NU EXISTĂ MECI UŞOR”

“Orice meci de debut este greu pentru jucători în special. Eu sper să câştigăm, mai avem destul de muncă până să rodăm echipa, să ajungem la un nivel mai bun, sper să mai aducem şi jucători dacă ne dorim să obţinem rezultate importante în ierarhia clasamentului. Orice meci cu echipele din jurul Bucureştiului este greu, veţi vedea, echipele din Ilfov au foarte mulţi jucători valoroşi din capitala, jucători cu experienţă în ligile superioare, chiar dacă unele echipe au nume ce aduc a liga a patra, nu este deloc uşor şi de glumă” a declarat directorul tehnic Constantin Gache.

“UN MECI GREU, AVEM NEVOIE DE UN DEBUT BUN”

“Jucătorii noştrii trebuie să aibă încredere în ei, dacă ei cred îşi vor face meciul mai uşor, deşi orice debut este plin de emoţii, te temi să nu greşeşti în faţa publicului de acasă. Avem nevoie de un rezultat bun pentru moral, startul contează deşi nu este decisiv, s-au mai văzut multe cazuri în care s-a pornit greu şi apoi s-a mers ceas. Sper să obţinem un rezultat bun, să facem un joc bun care să ne dea încredere pe viitor” spune antrenorul Daniel IFTODI.

“AVEM NEVOIE DE CONCENTRARE”

“Sper într-un început de campionat bun, nu ne va fi uşor, va fi cu totul altceva decât a fost în campionatul judeţean. Dacă jucătorii se vor concentra poate vom reuşi să pasim cu dreptul în noul sezon, important este că judeţul are o echipă într-o ligă superioară şi putem ajunge mai sus” spune preşedintele clubului Delta Dobrogea, Florentin Manolache.

“SUNT ALĂTURI DE ECHIPA 100%”

“Aşa cum am promis am sprijinit fotbalul tulcean, am acordat finanţare pentru echipele din judeţ, am sprijinit înfiinţarea unei echipe care să promoveze pe criterii strict sportive, cu cheltuieli mici, nu mai e momentul să risipim bani, asta este situaţia. Am discutat cu jucătorii, le-am cerut seriozitate şi vă asigur că rezultatele vor veni, iar în acest caz vom fi alături mai „consistent” de Delta Dobrogea Tulcea” a declarat Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.