Deputata Mirela Furtună:”Liberalii vin cu măsuri de austeritate, cadou pentru anul 2021!”

Ne-a spus domnul Cîțu, de-a lungul campaniei electorale, dar și înainte, că ei, cei de la PNL, vor relansa economia cu o revenire în „V” și va curge lapte și miere. Florin Cîțu le vorbea alegătorilor, pentru că nu li s-a adresat românilor, despre faptul că în 2021 totul va fi atât de bine că vor uita de pandemie.

Dar proaspătul Guvern Cîțu nu se dezminte. Așa cum a atenționat și PSD, primele măsuri luate de Guvern sunt unele de austeritate, adică nu au nicio legătură cu laptele și mierea.

Astfel, spune premierul că veniturile bugetarilor vor fi înghețate, ca și indemnizația de hrană, sporuri, vouchere de vacanță și salariile profesorilor. Aceasta ca prim cadou în 2021 oferit românilor care și așa trec printr-o perioadă complicată.

Ne-a mai spus premierul și că salariul minim va crește cu 3%, adică o altă bătaie de joc la adresa salariaților din mediul privat, după ce că foarte multe firme românești au dat faliment și foarte mulți angajați și-au pierdut locurile de muncă.

Cu toate că în Parlament s-a votat legea care permitea mărirea alocației copiilor, lucru cu care a fost de acord și Curtea Constituțională, nerespectată de către liberali, iată că acestea nu vor crește nici măcar din septembrie, așa cum au promis tot ei după decizia CCR.

De asemenea, pensiile pe contributivitate vor crește abia din septembrie, doar cu 8%.

Cu toate acestea, 2021 vine cu scumpiri la energie, carburanți, mâncare, țigări șamd.

Deputat PSD Tulcea Mirela Furtună