Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Deputații votează marți transferul falezei către autoritățile locale Deputații votează marți transferul falezei către autoritățile locale
Proiectul de lege adoptat de Senat în procedură de urgență intră în dezbatere în Camera Deputaților în ședința de marți. Acesta se referă la... Deputații votează marți transferul falezei către autoritățile locale

falezaProiectul de lege adoptat de Senat în procedură de urgență intră în dezbatere în Camera Deputaților în ședința de marți. Acesta se referă la „transmiterea unor imobile aflate în administrarea Ministerului Transporturilor şi în concesiunea Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Dunării Maritime” – S.A. Galaţi, din domeniul public al statului în domeniul public al judeţului Tulcea“.

„După patru ani de eforturi ale Consiliului Județean Tulcea, iată ca a venit momentul să vedem că pe ordinea de zi a Camerei Deputaților (Cameră Decizională) din data de 20 iunie 2017 se regăsește și proiectul prin care se transferă spre administrare către autoritățile locale portul și faleza din Tulcea“, spune președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Potrivit iniţiatorilor, prin trecerea tuturor acestor elemente de infrastructură în proprietatea judeţului Tulcea, se pot elabora programe şi implementa proiecte de consolidare a malurilor şi de refacere a magistralelor de apă şi canalizare, în vederea eliminării fenomenelor care au ca efect afectarea aliniamentelor de blocuri situate pe faleza Tulcea.

Președintele Horia Teodorescu vorbește despre ceea ce va urma după preluarea acestui obiectiv, mult așteptat de autoritățile din Tulcea: „Depinde de noi cum vom putea să gestionăm cât mai bine oportunitatea de a schimba acest obiectiv, astfel încât să avem, poate, cel mai important și frumos punct de atracție din județul nostru. Ținând cont de faptul că este principala poartă de intrare în Delta Dunării, va trebui să găsim cel mai adecvat proiect prin care să schimbăm și să dezvoltăm această zonă, unde tulcenii să regăsească zona de promenadă și destindere pe care au așteptat-o de mulți ani. Aș dori, în final, să mulțumesc tuturor celor care au fost lângă mine în acest demers lung și greu“.