Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

DEPUTATUL BĂLAN ÎNCEARCĂ SĂ SCOATĂ AGRICULTURA DIN IMPAS DEPUTATUL BĂLAN ÎNCEARCĂ SĂ SCOATĂ AGRICULTURA DIN IMPAS
  Deputatul tulcean Ion Bălan a fost ales în colegiul numărul patru Tulcea la alegerile din decembrie 2012. Cunoscut ca unul dintre cei mai... DEPUTATUL BĂLAN ÎNCEARCĂ SĂ SCOATĂ AGRICULTURA DIN IMPAS

 


Deputatul tulcean Ion Bălan a fost ales în colegiul numărul patru Tulcea la alegerile din decembrie 2012. Cunoscut ca unul dintre cei mai pricepuţi agricultori din judeţ şi acum membru în Comisia de agricultură din Camera Deputaţilor, Bălan a promis în campania electorală că va încerca scoaterea acestui sector din impas prin iniţiative legislative care să vină direct în ajutorul celor implicaţi în fenomen şi indirect în sprijinirea economiei naţionale.

„Deja am dezbătut şi dezbatem în cadrul comisiei mai multe propuneri legislative importante, cum ar fi Legea camerelor agricole unde susţinem prorogarea termenului privind alegerile pentru camerele agricole de la 6 luni la 8 luni, Codul Silvic – dezbaterea în comisie cu toţi cei care lucrează în silvicultura sau administraţie, proprietarii de păduri.

În ceea ce priveşte Ordonanţa Guvernului nr 8/2013-cu privire la impozitarea persoanelor fizice ce realizează venituri din agricultură -am depus amendamente care au vizat o mai echitabila impozitare intre categoriile de activităţi şi susţin reducerea normelor de venit impozabile “spune deputatul Ion Bălan.

Deasemenea deputatul tulcean a de pus un amendament la OUG 127/2010 pentru adoptarea unor măsuri destinate dezvoltării economico sociale a zonei: Delta Dunării”, amendament depus împreună cu Zaharcu Neviser şi Avram Marian pentru-pescuitul familial, susţinând scutirea de taxe pentru pescuitul cu 2 setci şi 2 vintire.

Trebuie menţionat şi amendamentul pentru “desfăşurarea activităţilor de vânătoare pe teritoriul rezervaţiei în afara vânătorii de extracţie, conform cotelor de recoltă aprobate de Ministerul Mediului şi schimbărilor Climatice cu avizul Academiei Romane.”

 În această perioadă în comisia de agricultură se dezbate şi Proiectul de Lege privind unele măsuri pentru stimularea comasării terenurilor agricole.

 „Avem mai multe proiecte de acte normative ce vor intra în dezbaterea comisiei de agricultură din Camera Deputaţilor, cum ar fi proiectul de lege privind constituirea Fondului Mutual pentru fermieri, proiectul pentru modificarea Legii pajiştilor, proiecte pentru reglementarea pieţei, legate de certificatele de producător şi modul de evidenţiere a acestor produse.

Deasemenea am depus o iniţiativă legislativa – “Legea Apiculturii” împreună cu ceilalţi parlamentari tulceni PSD “mai precizează deputatul tulcean.

„Trăim vremuri grele și cred că avem nevoie, mai mult decât oricând, de solidaritate, de legi bune, pe înțelesul tuturor, de mai multă rigoare și disciplină, de politici sociale pentru categoriile defavorizate. Avem nevoie de o agricultură performantă, și nu în ultimul rând, avem nevoie de speranță și de încredere. Profit de ocazie să urez tuturor multă sănătate şi împlinirea dorinţelor cu ocazia Sfintelor sărbători de Paşti „încheie deputatul Ion Bălan.