DEPUTATUL GEORGE ŞIŞCU: „Guvernul refuză să reintre în făgașul de ajustare a deficitului structural “

siscuDeputatul liberal George Şişcu spune că se confirmă atenționările repetate ale liderilor PNL referitoare la iresponsabilitatea actualului Guvern, care compromite stabilitatea României
„Raportul Comisiei Europene arată în clar că refuzul explicit al autorităților de la București de a respecta Pactul Fiscal, la care România s-a angajat, existând riscul de a se ajunge la penalități financiare. Guvernul refuză să reintre în făgașul de ajustare a deficitului structural. Impozitul pe venit este avut în vedere să scadă la 12%, în vreme ce în pozițiile publice Guvernului a vorbit numai și numai de varianta scăderii la 10%.
Ajustarea contribuțiilor, în urma transferului de la angajator la angajat, vor fi de 36%, și nu de 35% așa cum a anunțat Guvernul. Măsurile guvernamentale sunt de natură să adâncească riscul unei crize în care va intra România. Guvernul PSD-ALDE urmărește să pună sectorul privat să deconteze populismele iresponsabile ale celor aflați acum la putere. Asta înseamnă salarii mai mici, venituri mai mici. Altfel, nu au de unde lua bani pentru a implementa măsurile promise “transmite deputatul tulcean George Şişcu.