Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

DEPUTATUL GEORGE ȘIȘCU: „LOCUITORII DIN DELTĂ VOR AVEA ÎN CONTINUARE TRANSPORT PUBLIC SUBVENȚIONAT“ DEPUTATUL GEORGE ȘIȘCU: „LOCUITORII DIN DELTĂ VOR AVEA ÎN CONTINUARE TRANSPORT PUBLIC SUBVENȚIONAT“
„Am participat miercuri la o întâlnire cu domnul ministru al Transporturilor, Lucian Nicolae Bode, în care am discutat despre importanța menținerii transportului public subvenționat,... DEPUTATUL GEORGE ȘIȘCU: „LOCUITORII DIN DELTĂ VOR AVEA ÎN CONTINUARE TRANSPORT PUBLIC SUBVENȚIONAT“

„Am participat miercuri la o întâlnire cu domnul ministru al Transporturilor, Lucian Nicolae Bode, în care am discutat despre importanța menținerii transportului public subvenționat, pe apă, în Delta Dunării, operat de compania Navrom Delta. La discuții au mai participat: Secretarul general și Secretarul general adjunct din minister, domnul Chichi și doamna Ivanov de la Navrom Delta.
Domnul ministru m-a asigurat că locuitorii Deltei Dunării vor beneficia în continuare de transport public subvenționat.
Vreau să îi mulțumesc domnului ministru al Transporturilor și tuturor celor implicați în deblocarea acestei situații“ a declarat deputatul liberal George Șișcu.

Până in anul 2007 „Serviciul public de transport al pasagerilor şi al mărfurilor de strictă necesitate între localităţile din Delta Dunării şi Municipiul Tulcea” s-a desfăşurat în baza art.9 din O.G. 97/1999 privind garantarea furnizării de servicii publice în transporturile rutiere şi pe căile navigabile interioare precum şi a prevederilor H.G. 595/2000 privind stabilirea serviciului public pentru transportul pasagerilor şi al mărfurilor de strictă necesitate între localităţile din Delta Dunării şi Municipiul Tulcea.

Din anul 2007 acest serviciu public a fost atribuit respectând prevederile O.U.G 304/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune, de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobată cu modificări şi completări prin legea 337/2007 şi H.G.595/2000.