Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

DEPUTATUL GEORGE ŞIŞCU TRAGE UN SEMNAL DE ALARMĂ CU PRIVIRE LA APROVIZIONAREA CU LEMNE DE FOC ÎN ZONELE IZOLATE ALE JUDEŢULUI DEPUTATUL GEORGE ŞIŞCU TRAGE UN SEMNAL DE ALARMĂ CU PRIVIRE LA APROVIZIONAREA CU LEMNE DE FOC ÎN ZONELE IZOLATE ALE JUDEŢULUI
Deputatul liberal George Şişcu spune că a primit numeroase semnale cu privire la problemele legate de aprovizionarea cu lemne de foc în localităţile izolate... DEPUTATUL GEORGE ŞIŞCU TRAGE UN SEMNAL DE ALARMĂ CU PRIVIRE LA APROVIZIONAREA CU LEMNE DE FOC ÎN ZONELE IZOLATE ALE JUDEŢULUI

Deputatul liberal George Şişcu spune că a primit numeroase semnale cu privire la problemele legate de aprovizionarea cu lemne de foc în localităţile izolate din zona deltei şi nu numai şi solicită autorităţilor să ia măsuri.
„Din discuţiile cu persoanele venite în audienţă dar şi din discuţiile cu primarii din judeţ a rezultat o nemulţumire vizavi de modul în care se desfăşoară comerţul cu lemne de foc. Deşi oficial autorităţile responsabile spun că preţurile sunt standard, în zonele izolate cum ar fi Dunării, în localităţile în care nu există alte soluţii de încălzire, lemnele ajung să aibă preţuri prohibitive iar oamenii sunt practic puşi cu spatele la zid.
Vă dau un exemplu concret, la Sfântu Gheorghe Primăria a solicitat mai multe oferte de la firme de profil, comercializare lemne de foc, au primit un răspuns de la o firmă din Victoria care a scris că va aproviziona depozitul din localitate cu lemn de salcie la 150 lei metrul ster şi lemn de salcâm la 270 metrul ster.
Pe 6 noiembrie, când au ajuns lemnele în localitate, două gabare, preţul era altul, respectiv cu 30 de lei mai mult, plus 10 lei încărcatul, pentru fiecare metru ster.
Solicit autorităţilor cu atribuţii de control, Prefecturii Tulcea, verificarea acestor situaţii şi identificarea unor soluţii împreună cu autorităţile locale, pentru deservirea populaţiei din zonele defavorizate, izolate, cu lemn de foc poate direct de la Direcţia Silvică, evitând astfel intermediarii “a declarat deputatul George Şişcu.