Deputatul Gudu: „Categoric, cel mai dificil an parlamentar“

Categoric, cel mai dificil an parlamentar pe care l-am vizionat asemeni unei pelicule adresate ,, nevăzătorilor”, se apropie de sfârșit.  În anul 2018, am fost martori cu toții la crearea unei catapulte PSD-ALDE, ce a aruncat cu abuzuri în Cetatea Democrației Românești. Prin intervențiile, adeseori brutale, ale ,,acestei Majorități”, în vederea modificării unor legi capitale, atât Democrația, cât și Statul de Drept au fost aruncate pe marginea abisului, așteptând cu revoltă, dar și fără sperantă începutul unui sfârșit mult anunțat.

Pentru NOI, cei din PNL, a fost o luptă aprigă, cu mii de ore muncite până târziu în noapte, iar când Orologiul a sunat, am reușit să stopăm o serie de modificări aduse Legilor Justiției, am bătut la porțile forurilor internaționale, semnalând o gamă largă de legi problematice și am obținut cu trudă biruința mult așteptată.
Ce-i drept, în anul 2018, efortul depus și lupta la care m-am înhămat alături de colegii mei parlamentari din PNL, s-au dovedit oportune și s-au concretizat astfel:
– 42 de propuneri legislative inițiate;
– 19 declarații politice și intervenții;
– 14 moțiuni simple pe palierul celor mai importante teme pentru România: sistemul sanitar, sistemul economic, educație, agricultură, transporturi etc.

Ca să parafrazez un fost celebru autor american, Dale Carnegie, și anume :  ,,Majoritatea lucrurilor importante au fost realizate de oameni care au continuat să încerce acolo unde părea că nu mai există nicio speranță”…plec de la convingerea că prin dezbaterile publice strâns legate de situația Justiției, a Educației, a sistemului sanitar, la care românii, într-un număr deloc de neglijat, au arătat determinare, implicare și atitudine, ne demonstrează că viitorul sună bine, nu ne rămâne decât să fim prompți și să-i răspundem, folosind tonul care i se cuvine!

Să privim înapoi cu iertare, înainte cu optimism, în jos cu înţelegere şi în sus cu recunoştinţă! Speranţa să vă deschidă poarta spre un An Nou plin de bucurii şi împliniri ! La Mulți Ani, Români din țară, dar și de pretutindeni!

Vă mulțumesc !

Deputat PNL, Vasile GUDU