Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Deputatul PSD Neviser Zaharcu cere ministrului Educaţiei sprijinirea elevilor merituoşi din Delta Dunării Deputatul PSD Neviser Zaharcu cere ministrului Educaţiei sprijinirea elevilor merituoşi din Delta Dunării
Deputatul PSD de Tulcea, Neviser Zaharcu, i-a cerut ministrului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, sprijinirea elevilor merituoşi din Delta Dunării fără posibilităţi... Deputatul PSD Neviser Zaharcu cere ministrului Educaţiei sprijinirea elevilor merituoşi din Delta Dunării

zaharcuDeputatul PSD de Tulcea, Neviser Zaharcu, i-a cerut ministrului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, sprijinirea elevilor merituoşi din Delta Dunării fără posibilităţi materiale. În cadrul unei interpelări parlamentare, deputatul social democrat i-a supus atenţiei ministrului Educaţiei situaţia mai multor elevi cu rezultate foarte bune din România, inclusiv din judeţul Tulcea, care nu dispun de un calculator, spre exemplu, în ciuda faptului că au competenţe excepţionale la învăţătură.
„Sunt foarte mulţi elevi de media 10 pe linie, din clasa a I-a până în clasa a VIII-a, care au reuşit această performanţă deşi provin din familii fără posibilităţi materiale, iar părinţii lor nu îşi permit să le cumpere un calculator. Profesorii susţin că elevii de media 10 au reuşit această performanţă doar pe munca şi strădania lor, şi, în consecinţă, consider că merită ca statul român, în speţă Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, să întreprindă ceva concret pentru ei, cu atât mai mult cu cât autorităţile locale nu îi pot ajuta cu absolut nimic”, a subliniat Neviser Zaharcu.
În finalul documentului, parlamentarul tulcean a solicitat răspuns din partea lui Adrian Curaj la următoarele întrebări: „1. Care sunt pârghiile prin care MENCŞ ajută astfel de copii cu rezultate fantastice şi lipsiţi de posibilităţi materiale?; 2. Care este situaţia elevilor cu rezultate foarte bune din şcolile izolate din Delta Dunării şi cum sunt ajutaţi aceştia?”.
„Consider că există încă multe lucruri de pus la punct în abordarea nediscriminatorie a învăţământului românesc, şi, cu precădere, a celui din zonele izolate, precum este şi Delta Dunării. Sunt perfect de acord cu ajutorarea copiilor cu posibilităţi materiale reduse, însă, pe de altă parte, statul trebuie să găsească şi posibilităţi de stimulare a elevilor excepţionali. În caz contrar, riscăm să pierdem acest potenţial uriaş de menţinere a naţiunii noastre într-un cadru armonios, cu oameni competenţi, care ne pot conferi un viitor sănătos al generaţiilor următoare”, a concluzionat deputatul Neviser Zaharcu.

Biroul de Presă al deputatului PSD Tulcea Neviser Zaharcu, 12 ianuarie 2016