Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Deputatul PSD Neviser Zaharcu se pronunţă pentru creşterea numărului psihologilor din şcolile tulcene Deputatul PSD Neviser Zaharcu se pronunţă pentru creşterea numărului psihologilor din şcolile tulcene
Deputatul PSD Neviser Zaharcu a abordat, într-o interpelare parlamentară trimisă ministrului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, situaţia elevilor tulceni care au nevoie... Deputatul PSD Neviser Zaharcu se pronunţă pentru creşterea numărului psihologilor din şcolile tulcene

zaharcuDeputatul PSD Neviser Zaharcu a abordat, într-o interpelare parlamentară trimisă ministrului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, situaţia elevilor tulceni care au nevoie de asistenţă psiho-pedagogică. În documentul oficial adresat conducerii MENCŞ, parlamentarul social democrat a amintit că, potrivit unor informaţii furnizate de ONG-urile apropiate sistemului educaţional, numărul elevilor din România care au nevoie de asistenţă psiho-pedagogică este din ce în ce mai mare în ultima perioadă.
„Din nefericire, a continuat deputatul tulcean, astfel de probleme au fost întâmpinate nu doar de elevii din clasele I-VIII, ci şi de copiii din învăţământul preşcolar. Situaţia este cu atât mai delicată în zonele rurale izolate ale ţării, cum sunt şi localităţile din Delta Dunării, unde cabinetele medicale din unităţile de învăţământ sunt practic inexistente”.
În finalul interpelării, Neviser Zaharcu a solicitat răspunsul ministrului Curaj la următoarele întrebări: „1. Care este situaţia elevilor din clasele I-VIII şi copiilor din învăţământul preşcolar care au avut nevoie de asistenţă psiho-pedagogică, în anul şcolar trecut şi în cel actual, până în prezent, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Tulcea?; 2. Cum se răspunde solicitărilor pe această temă ale unităţilor de învăţământ din Delta Dunării, unde nu există cabinete medicale?; 3. Câte cabinete de asistenţă psiho-pedagogică există în România, şi punctual în judeţul Tulcea, şi care ar fi necesarul prevăzut de normele în vigoare şi de barometrul realităţii?; 4. Care sunt rezultatele evaluărilor psihosomatice ale preşcolarilor şi elevilor din ciclul primar şi gimnazial, atât în România, cât şi în judeţul Tulcea?”.
„Am iniţiat această interpelare la cererea mai multor părinţi ai elevilor din judeţ, mai ales din zonele izolate, unde sistemul de învăţământ se desfăşoară cu dificultate din diverse cauze. Cred că Ministerul Educaţiei are datoria de onoare să rezolve această problemă, în condiţiile în care foarte mulţi copii se confruntă cu sărăcia şi abandonul şcolar, iar consilierea psihologică este vitală pentru a-i menţine pe linia de plutire”, a concluzionat deputatul Neviser Zaharcu.

Biroul de Presă al deputatului PSD Tulcea Neviser Zaharcu, 23 februarie 2016