Deputatul PSD Neviser Zaharcu solicită ministrului Internelor să acorde timp pentru conformarea pensiunilor din Delta Dunării la noile norme ale ISU

   zahDeputatul PSD de Tulcea, Neviser Zaharcu, s-a adresat noului ministru al Afacerilor Interne, Petre Tobă, într-o problemă stringentă pentru operatorii din turism, inclusiv pentru cei din Delta Dunării, respectiv conformarea unităţilor turistice cu noile prevederi legale privind siguranţa în locaţii. Parlamentarul tulcean a susţinut, în documentul oficial trimis conducerii MAI, că după data de 1 ianuarie 2016 marea majoritate a unităţilor turistice din vor fi în stare de blocaj, deoarece nu vor putea obţine avizele ISU privind siguranţa contra incendiilor.
   „Potrivit patronatelor din turism, a adăugat Neviser Zaharcu, implementarea noilor normative ale ISU necesită timp, iar locaţiile turistice nu se pot conforma în doar o lună şi jumătate la cerințele și necesitățile actuale, în aşa fel încât siguranța turiştilor să fie asigurată. Pentru a evita eventualele abateri de la noile prevederi, precum şi pentru a nu risca închiderea a sute de unităţi, patronatele au solicitat ca ISU să acorde un termen de 6 luni pentru obținerea avizului respectiv, fără a le fi suspendată activitatea, în cazul în care au fost depuse până la 1 ianuarie 2016 noile dosare spre avizare”.
   În numele proprietarilor de unităţi turistice din judeţul Tulcea, deputatul social-democrat i-a cerut ministrului Petre Tobă să răspundă la următoarele întrebări: „1. Veţi aproba termenul de șase luni de graţie de data depunerii de către operatorii turistici a documentației spre avizare, timp în care unităţile să poată funcționa în continuare?; 2. Câte unităţi turistice au fost controlate în luna noiembrie a.c., pe linia respectării normelor ISU, atât în ţară, cât şi în judeţul Tulcea, şi care au fost rezultatele?”.
   „Sunt perfect de acord cu introducerea unor norme mai drastice pentru protejarea oamenilor în caz de incendii, în aşa fel încât să nu mai avem catastrofe de genul celei petrecute în clubul Colectiv. Pe de altă parte însă, am cerut clemenţă din partea autorităţilor, deoarece în timp de o lună nu se pot rezolva toate operaţiunile necesare pentru ca deţinătorii de unităţi turistice să intre într-o perfectă legalitate, din punctul de vedere al noilor norme ISU, mai ales că există o anumită birocraţie în fluxul firesc al procurării avizelor”, a specificat deputatul Neviser Zaharcu.

   Biroul de Presă al deputatului PSD Tulcea Neviser ZAHARCU, 20 noiembrie 2015