Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Deputatul PSD Tulcea, dr. Neviser Zaharcu, cere verificarea stocurilor de sânge din Unităţile de Primiri Urgenţe ale spitalelor Deputatul PSD Tulcea, dr. Neviser Zaharcu, cere verificarea stocurilor de sânge din Unităţile de Primiri Urgenţe ale spitalelor
Deputatul PSD Tulcea, dr. Neviser Zaharcu, s-a adresat Ministerul Sănătăţii Vlad Voiculescu, printr-o interpelare parlamentară ce vizează problema stocurilor de sânge din Unităţile de... Deputatul PSD Tulcea, dr. Neviser Zaharcu, cere verificarea stocurilor de sânge din Unităţile de Primiri Urgenţe ale spitalelor

zaharcuDeputatul PSD Tulcea, dr. Neviser Zaharcu, s-a adresat Ministerul Sănătăţii Vlad Voiculescu, printr-o interpelare parlamentară ce vizează problema stocurilor de sânge din Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU).

Parlamentarul medic a susţinut, în demersul său, că „Unităţile de primire a urgenţelor din spitalele româneşti se confruntă deseori cu problema absenţei sau insuficienţei cantităţilor de sânge necesare pacienţilor care solicită îngrijiri”.

„Pe de altă parte, a mai menţionat deputatul PSD, posibilitatea de a dona sânge pentru victimele unui accident este restrânsă, acest lucru fiind posibil doar la Centrele de donare şi transfuzii, care funcţionează după un orar prestabilit, care nu ţine cont de urgenţe”.

În finalul documentului trimis ministrului Sănătăţii, deputatul Neviser Zaharcu a formulat următoarele întrebări: „1. Care sunt alternativele medicale permise de sistemul sanitar actual pentru ca evitarea unor astfel de crize de sânge în unităţile UPU?; 2. Care este situaţia stocurilor de sânge la nivel naţional, precum şi la nivelul spitalelor din judeţul Tulcea?”.

 

Biroul de Presă al deputatului PSD Tulcea Neviser ZAHARCU, 24 octombrie 2016