DEPUTATUL RADU ANIŞOARA: „Legea prevenirii obligă autoritățile cu atribuții de control să acționeze, în primul rând, în sensul educării “

Miercuri, 29 noiembrie, Camera Deputaţilor a votat Legea prevenirii, un proiect de lege extrem de important şi mult aşteptat de mediul de afaceri, și îndeosebi de IMM-uri, prin care organele de control ale statului au obligaţia de a preveni mai întâi şi apoi de a sancţiona.

„Legea prevenirii obligă autoritățile cu atribuții de control să acționeze, în primul rând, în sensul educării și perfecționării antreprenorilor de orice fel pentru evitarea greșelilor. Acest lucru înseamnă, de fapt, că un agent economic nu va mai putea fi sancționat sub nicio formă dacă nu a fost înainte îndrumat și apoi prevenit. Practic, prin această reglementare, „cartonașul roșu” acordat direct până acum se înlocuiește cu „două cartonașe galbene” a declarat deputatul tulcean Anişoara Radu.

În acest sens, autorităţile/instituţiile publice cu atribuţii de control, constatare şi sancţionare a contravenţiilor au stabilite ca atribuţii informarea, instruirea şi îndrumarea publicului, precum şi obligaţia de a aplica, în cazul săvârşirii anumitor fapte contravenţionale, sancţiunea de avertisment împreună cu stabilirea unui plan de remediere prin care se acordă contravenientului o perioadă de timp pentru îndeplinirea obligaţiilor legale. Astfel, actul normativ are ca scop intensificarea funcţiei preventive a controlului, precum şi asigurarea securităţii juridice, în condiţiile creşterii cantitative a legislaţiei şi apariţiei unor noi domenii de reglementare.

„Asigurarea creșterii economice prin sprijinirea mediului de afaceri și diminuarea factorilor care afectează buna funcționare a acestui segment este un obiectiv important al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. PSD susține dezvoltarea unui mediu economic performant, dinamic și competitiv, în plan investițional și antreprenorial “a mai precizat deputatul PSD Tulcea, Anişoara Radu.

Scopul acestei legi este de Informare, Instruire şi Îndrumare a angajatorilor prin implementarea unui plan de remediere într-un termen de maxim 90 de zile de la data înmânării sau după caz, a comunicării procesului – verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii încheiat în condiţiile art.4, în care contravenientul are posibilitatea remedierii neregulilor constatate şi îndeplinirii obligaţiilor legale.