DEPUTATUL ȘIȘCU, ALĂTURI DE ARTISTUL TULCEAN DECORAT DE PREȘEDINTELE IOHANNIS

Artistul plastic tulcean Răzvan-ZuZu Caratănase a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de „Cavaler”, conferit de Președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Palatul Cotroceni.
„Este încă un motiv de mândrie pentru tulceni, mai cu seamă că Răzvan-ZuZu Caratănase este unul dintre cei mai tineri români care au primit această distincție“ a declarat deputatul tulcean George Șișcu, prezent la ceremonie.

ZuZu CARATANASE pe numele său real Caratănase Răzvan-Constantin (n. 14 mai 1985, Tulcea). Este socotit ca fiind cel mai bun artist-gravor al generației sale și unul dintre cei mai activi și prolifici artiști vizuali din România. Este cadru didactic universitar, curator de artă contemporană și doctor în domeniul arte vizuale.

• absolvent al Universității Naționale de Arte din București, licență (2004-2008), masterat (2008-2010) și doctorat (2010-2014)
• 15 expoziții personale și peste 220 de expoziţii colective și de grup pe plan naţional şi internaţional (Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Franța, Germania, Italia, Israel, Japonia, Polonia, Republica Moldova, Spania, S.U.A. și Ucraina). Participări multiple la tabere de creație, workshop-uri, simpozioane, conferințe, sesiuni de comunicări științifice etc.
• a organizat peste 50 de evenimente culturale pe plan național și internațional
• este autorul cărții: Gravura ca artă majoră, Editura Top Form, București (2015) și colaborator la alte cinci cărți
• membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România (2010-prezent); membru al Uniunii Gravorilor din Budapesta, Ungaria (2014-prezent); membru Association des Artistes Peintres, Sculpteurs, Architectes, Graveurs et Dessinateurs – Paris, Franța (2015-prezent)
• predă în cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, disciplina gravură (2008-prezent) iar în paralel a fost profesor invitat să susțină cursuri de scurtă durată, prelegeri, workshop-uri la 4 centre de educare artistică (universități și academii din Belgia, Italia, Bulgaria și Republica Moldova)
• are lucrări în 15 colecții muzeale și instituționale din țară și străinătate
• pentru activitatea artistică și organizatorică din cadrul unor concursuri și evenimente din țară și străinătate a obținut: 40 de premii, distincții și medalii; 12 nominalizări; 14 diplome de onoare și excelență; 2 burse