DEPUTATUL ŞIŞCU: „DELTA E LA UN PAS DE MOARTE! SOLICIT EVALUAREA GUVERNATORULUI MUŞETESCU “

Deputatul liberal George Șișcu trage un semnal de alarmă referitor la situația din Rezervația Delta Dunării, situație datorată în mare parte și „specialiștilor “numiți politic la conducerea Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării
„Acum aproape 100 de ani, marele biolog Grigore Antipa a salvat Delta Dunării de la distrugere, problemele fiind cam aceleaşi la care s-a ajuns, din nefericire, şi în ziua de azi.
Antipa a revoluţionat piscicultura, cu ajutorul regelui Carol, pe care l-a dus de multe ori în Delta Dunării, l-a convins de importanta investiţiilor pentru decolmatări şi construcţia de noi canale de alimentare cu apă, dragarea canalelor existente, lucrări importante descrise în lucrările sale ştiinţifice.
Acum, după aproape un secol, Delta Dunării, rezervaţie a biosferei aflată în patrimoniul mondial al UNESCO, este din nou la un pas de moarte, practic în comă.
Canalele şi lacurile sunt colmatate, pe braţul Sfântu Gheorghe, zona circulată vară de zeci de nave de croazieră străine, se poate merge pe jos, apărând noi insule, peştele e pe cale de dispariţie, şi asta o spun atât pescarii localnici cât şi cei sportivi, care vizitează cu drag delta de foarte mult timp.
Lipsa unor proiecte viabile şi a unor strategii concrete ne fac să credem că nu există scăpare. Mai ales când vedem că specialiştii cu experienţa au fost înlocuiţi de către decidenţii politici cu marionete care nu au nici pregătirea nici capacitatea de a munci în folosul naturii şi al oamenilor din Delta Dunării.
Domnule Liviu Dragnea, măcar că şi amator de pescuit, în ultimul ceas, renunţaţi la experimente şi la tratarea administrării Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării că pe o simplă sinecură politică acordată unui absolvent al Academiei de Teatru şi Film.
Guvernatorul numit după un frumos interviu luat pescarului Dragnea, joacă într-un film frumos doar pentru el, pentru locuitorii deltei şi pentru ecosistem, rulează un film de groază, cu un scenarist amator.
Mergeţi în Delta, pentru că acum, iarnă, veţi vedea doar disperarea oamenilor cărora le dispare modul de viaţă tradiţional.
La plecare, vă puteţi agăţa la lanseta şi guvernatorul şi poate, cu consultarea oamenilor de ştiinţă, cercetători, responsabili din domeniul fondurilor europene, vom reuşi să salvăm Delta Dunării.
Solicit oficial Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor o evaluare a activității guvernatorului Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, în urma aspectelor prezentate dar şi după vizite efectuate personal în Delta Dunării (şi nu vară, la plimbare, ci ultima dată chiar pe ger, la Sulina) şi discuţii directe cu oamenii din deltă “.
DEPUTAT PNL TULCEA GEORGE ȘIȘCU