DEPUTATUL ȘIȘCU: „VOM FI ȚARA CU CEI MAI MULȚI DEMNITARI!“

Deputatul PNL George Șișcu critică unele amendamente discutate în Comisia de Cod Administrativ, referitoare la administrația centrală și instituția prefectului, discuții ce vizează și politizarea unor funcții de conducere din serviciile deconcentrate.

„În primul rând am observat că nu se reduce numărul de ministere și de agenții, deci nu se reduce birocrația. Membrii guvernului pot ocupa această funcție dacă sunt reabilitați, au propus o nouă structură Cancelaria Premierului dar a picat.
Prefectul, subprefectul vor fi numiți oficial politic, cu rang de secretar de stat și subsecretar de stat, la fel directorii de deconcentrate, numiți direct politic, se elimină practic concursul, se politizează tot de sus până jos și practic astfel se pregătesc echipele de campanie pe anul viitor. PNL a depus amendamente pentru nepolitizare și concurs pe funcții, însă toate au fost respinse!
Mâine vor începe discuțiile pe administrația publică locală, se propun inclusiv indemnizații de vârsta pentru primari, viceprimari, președinți şi vicepreședinți.
Cei de la PSD propun pentru consilieri locali indemnizații de 75 la sută din cea a primarului. Asta înseamnă că un consilier municipal poate ajunge la un brut de 7000 de lei.
Legat de propunerea ca directorii de deconcentrate să fie asimilați subsecretarilor de stat și să fie demnitari, cu salarii corespunzătoare, pot spune că vom fi țara cu cei mai mulți demnitari din europa circa 2000, proveniți doar din deconcentrate “a declarat deputatul Șișcu.