DEPUTATUL VASILE GUDU LA UN AN DE MANDAT: „AM FI REALIZAT MAI MULTE LUCRURI BUNE DACĂ PSD NU DETURNA ATENŢIA SPRE LEGILE JUSTIŢIEI “


Deputatul liberal Vasile Gudu a avut un an destul de plin, deşi se spune că în opoziţie viaţa e mai uşoară.
Ba chiar se poate lăuda, alături de toţi colegii tulceni, ca din opoziţie a reuşit să fie semnatarul unei legi promulgate, cea legată de preluarea falezei Tulcea de la A.P.D.M. Galaţi.
Cu 17 luări de cuvânt, 11 declaraţii politice, 21 de propuneri legislative iniţiate, dintre care una devenita deja lege, doua interpelări şi semnatar a cinci moţiuni de cenzură, deputatul Vasile Gudu se număra printre cei mai activi parlamentari tulceni.

Una dintre cele mai recente luări de poziţie se referă la scandalul legat de vaccinare.
“Imunizarea este extrem de importantă, aceasta prevenind între două şi trei milioane de decese anuale” a declarat deputatul Vasile Gudu în plenul Camerei Deputaților trăgând un semnal de alarmă pentru părinți, autorități, medici. “Părinţii leagă anumite afecţiuni grave ale copiilor de administrarea vaccinului, acest lucru nu este imposibil, dar se poate întâmpla într-un număr redus de cazuri. În prezent între 5 şi 7% dintre părinţi refuză vaccinarea, dar un număr mult mai mare de 30% nici măcar nu se prezintă la medic pentru a-şi vaccina copiii. Conform analizei statistice realizată la Institutul Naţional de Sănătate Publică, anul acesta, la nivel naţional au fost înregistrate 3911 cazuri de rujeolă şi 17 decese.
Aşa după cum în ţările din Uniunea Europeană afectate de epidemia de rujeolă măsurile au fost drastice şi instituite prompt, aşa şi în România epidemia de rujeolă accelerează nevoia de măsuri administrative şi legislative privind vaccinarea, care ar trebui să fie obligatorie. Într-un context naţional îngrijorător, populaţia trebuie informată corect cu privire la vaccinare “a declarat deputatul Vasile Gudu.
La capitolul iniţiative legislative, deputatul tulcean are câteva proiecte de suflet pe care le menţionează.
„Cea mai recentă propunere legislativă pe care am iniţiat-o împreună cu doi colegi este o propunere legislativă pentru modificarea art.10 alin. (14) din Legea nr.82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”. După ce au fost introduse interdicţii cu privire la toate tipurile de îngrăşăminte chimice, am considerat necesară o precizare legată de substanţele bio, astfel formularea modificării este următoarea Pe teritoriul Rezervaţiei, folosirea îngrăşămintelor chimice şi a produselor de protecţie a plantelor în activităţi de agricultură, silvicultura şi piscicultura este interzisă, exceptând produsele care conţin certificat bio la nivel european pentru utilizare în agricultură ecologică.
Proiectul de Lege privind trecerea unor bunuri imobile din domeniul public al statului şi din administrarea Administraţiei Naţionale „Apele Române” – Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral în domeniul public al comunei Maliuc, judeţul Tulcea. Am reuşit ca împreună cu alţi colegi să aducem dreptate în zonă, să aducem terenurile în proprietatea locală, pentru ca familiile să se poată dezvolta normal.
Un proiect important este Proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr.145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, Partidul Naţional Liberal a votat pentru adoptarea acestui proiect de lege. Am avut în vedere faptul că acest act normativ era de mult aşteptat de către micii producători, şi pentru că el simplifică procedura de validare a atestatelor de producător şi a carnetelor de comercializare.
Recent am votat Proiectului de Lege pentru modificarea art.3 din Legea nr.363/2013 privind transmiterea unui teren din administrarea Ministerului Mediului, prin Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, în administrarea Consiliului Judeţean Tulcea, este vorba de terenul pentru construirea mini portului Murighiol. Ca deputat de Tulcea, vreau să vă spun că este un proiect extrem de important, aşteptat demult de autorităţile tulcene.
Aşadar, pentru zona Murighiol, o zonă extrem de bine dezvoltată, din punct de vedere turistic, unde cu toţii ajungem, vreau să vă spun că Partidul Naţional Liberal a susţinut acest proiect de lege. Deci am votat acest proiect de lege “a declarat deputatul Vasile Gudu.

Acesta a precizat că ar fi fost mult mai multe probleme de rezolvat însă din păcate activitatea a fost deturnată spre modificările legislative iniţiate de PSD:

„Câteva precizări legat de protestele din ultima vreme. Piaţa Victoriei a devenit, în ultimele 12 luni, un simbol al exprimării libere pentru o altfel de Românie, al luptei pentru democraţie şi pentru dezvoltare.
Sunt adeptul protestelor ferme, nonviolente şi fără nicio urmă de degenerare a acestora. Condamn însă orice fel de încercare de stopare a mişcărilor de protest. Piaţa Victoriei liberă reprezintă o victorie simbolică uriaşă pentru democraţie.
Partidul Naţional Liberal îşi menţine poziţia contra „măsurilor nocive” pe care actuala putere şi-a manifestat-o şi vom fi pregătiţi să ripostăm oricărei găselniţe din disperarea Partidului Social Democrat de a proteja imaginea, şi aşa extrem de şifonată.
România trebuie să lupte pentru democraţie! “