Descinderi în Penitenciarul Tulcea: PERCHEZIȚII LA PERSOANE CERCETATE PENTRU ÎNȘELĂCIUNI PRIN METODA ‘ACCIDENTUL’

penitenciarrIeri, polițiștii din Iași, având suportul specialitate al Direcției Operațiuni Speciale — Inspectoratul General al Poliției Române, au efectuat 3 percheziții la persoane bănuite de înșelăciune și complicitate la înșelăciune prin metoda ‘Accidentul’. / Patru persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

La data de 12 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Urbană Iași, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat 3 percheziții (una în Penitenciarul Tulcea, una pe raza municipiului București și una în municipiul Iași).

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal, în care 4 persoane sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune prin metoda ‘Accidentul’.

Din cercetări a reieșit că, în perioada august-octombrie a.c., una dintre persoane ar fi săvârșit, pe raza județelor Iași, Cluj, Buzău și Sibiu 9 infracțiuni de înșelăciune, prin metoda ‘Accidentul’, iar celelalte ar fi fost complici la comiterea faptelor.

În urma perchezițiilor au fost ridicate sume de bani, telefoane mobile, cartele SIM și laptop-uri. De asemenea, au fost puse în aplicare patru mandate de aducere.

Prejudiciul cauzat, estimat până în prezent, este de 80.000 de lei.

În baza probatoriului administrat în cauză, cele patru persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, să fie prezentate Judecătoriei Iași, cu propuneri legale.

La activitățile desfășurate în Penitenciarul Tulcea au participat și lucrători din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

De asemenea, polițiștii ieșeni au beneficiat de sprijinul polițiștilor Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și Inspectoratului de Poliție al Județului Tulcea.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale a persoanelor în cauză.