DEŞI SUNT IN LITIGIU,CONCESIONARII DE LA DELTAROM/ANGLOROM AU DEMARAT NEGOCIERILE CU CONSILIUL JUDEŢEAN

deltaromReprezentanţii uneia dintre cele mai mari firme ce deţine încă în concesiune terenuri agricole în Delta Dunării- Deltarom Agriculture/Anglorom, au participat miercuri 26 iulie la o întâlnire de lucru la sediul Consiliului Judeţean Tulcea.
La discuţii au participat mai mult consilieri judeţeni de la toate partidele, majoritatea declarându-se satisfăcuţi de mersul negocierilor.
„Au venit ceva mai deschişi la punga, de principiu s-au arătat dispuşi să plătească undeva la echivalentul a 900 de hectare de grâu la hectar. Practic ar însemna o creştere semnificativă a concesiunii plătite pe hectar. A fost o discuţie de principiu, ei au dreptul conform contractelor să ceară prelungirea, prin negociere directă, au şi investiţii în zonă, rămâne de văzut cum se vor finaliza aceste discuţii “a declarat consilierul judeţean Mihail Anatoli.
În momentul de faţă există însă şi două litigii pe rol la Tribunalul Tulcea, Consiliul Judeţean solicitând în instanţă rezilierea contractelor de concesiune cu firma Deltarom Agriculture, termenele fiind în lunile septembrie şi octombrie.
Reamintim că în 2015 Garda de Mediu anunță că a descoperit la SC Deltarom Agriculture SRL, în depozitul din Tulcea, 11 tone de îngrășăminte și substanțe fitosanitare interzise a se utiliza pe teritoriul Rezervaţiei. În urma acestor constatări Consiliul Judeţean a solicitat rezilierea contractelor de concesiune renegociate în şedinţa de azi.