Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Deţinuţii din Penitenciarul Tulcea ajută copiii, bătrânii şi bolnavii prin acţiuni de deszăpezire Deţinuţii din Penitenciarul Tulcea ajută copiii, bătrânii şi bolnavii prin acţiuni de deszăpezire
  Implicaţi în curăţarea şi degajarea voluntară a căilor de acces din zonele aferente Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, a Căminului de bătrâni „Sf.... Deţinuţii din Penitenciarul Tulcea ajută copiii, bătrânii şi bolnavii prin acţiuni de deszăpezire

 

Implicaţi în curăţarea şi degajarea voluntară a căilor de acces din zonele aferente Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, a Căminului de bătrâni „Sf. Nectarie” şi a celor două căsuţe pentru copiii cu dizabilităţi Dumbrăveanca şi Pescăruşul din subordinea Direcţiei de Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, 22 de deţinuţii tulceni, „înarmaţi” cu lopeţi, au venit astăzi în sprijinul persoanelor vârstnice şi a celor bolnave.

Voluntariatul din zilele anterioare a contribuit la atingerea obiectivelor de natură psihosocială urmărite cu aceste ocazii şi anume stimularea şi dezvoltarea spiritului civic şi al coeziunii interumane prin activităţi pro-sociale prin munca în echipă şi totodată perseverenţa în ajutorarea populaţiei din categoriile vulnerabile.

Acţiunile de intervenţie în cadrul comunităţii în care sunt implicaţi deţinuţii vin în completarea activităţilor derulate în interiorul unităţii noastre, care au ca scop dezvoltarea abilităţilor sociale, a asumării responsabilităţii pentru faptele săvârşite, însuşirea comportamentelor pro-sociale şi în final creşterea şanselor de reintegrare socială a acestora.